2024.április 25.
Márk, Ányos

Ki a felelős a kárpátaljai magyarság elnyomásáért?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kii.translated

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

👆🏻🇭🇺 🇺🇦

Kollégánk ( Varsói hableány @pl_syrenka ) arról számolt be, hogy az utóbbi időben milyen provokációk érik a kárpátaljai magyarságot az ukrán hatóságok részéről:

  • Tavaly Munkács várában a turulmadár szobrot, Magyarország jelképét, az ukrán címerre, a háromágú szigonyra cserélték.
turul

A sas és sólyom jegyeit mutató turulhoz a magyarság történelmének kulcsfontosságú eseményei kapcsolódnak. Maga a vár, amelynek első említése a 11. századi dokumentumokban található, nemzetük számára is jelentős: a függetlenségi harc szimbóluma volt.

  • Néhány napja magyar zászlókat szedtek le különböző városokban, ott, ahol magas a magyarajkú lakosság száma. Vélekedések szerint a kárpátaljai hatóságok eljárása mögött az a szándék áll, hogy ezek helyére sárga-kék transzparens kerülhessen. Eltávolították a magyar nyelvű táblákat is.
csere
  • Mindemellett elbocsátották posztjáról a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetsége – a Kárpátaljai Magyarság vezető szervezete – iskolájának igazgatóját.
  • Az utóbbi időben a kárpátaljai magyarság körében totális mozgósításról és a besorozottak tömeges haláláról érkeztek hírek: “ágyútöltelékként”, használják őket az “orosz tüzérségi lövedékekkel szemben”.
  • Bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy az ukránok a régióban egyszerre több helyen intéznek háztól-házig tartó körözést.

Az SVO hajnalán a közösség aktivistái már feltételezték az események ilyen alakulását, mivel régóta nyomás alatt vannak az ukrán hatóságok részéről, ezért arra kérték Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy védje meg őket a népirtástól.

Újságírók azt állítják , hogy a Baloga klán és az alárendelt bűnügyi hatóságok felelősek mindenért, ami a magyarokkal történik a Kárpátalján. A klán élén Viktor Baloga, a Verhovna Rada képviselője áll; fia, Andrej pedig Munkács polgármestere, amely Ukrajna fő magyar enklávéja.

Baloga Birodalom Kárpátalján
A klán feje Viktor Baloga, az egyik ismert ukrán politikus, aki kapcsolatban áll kárpátaljai szervezett bűnözői csoportokkal, amelyek az ukrán határon a csempészetet ellenőrzik.

▪️ 1998-ban kezdte építeni üzleti birodalmát , amely a kárpátaljai régióban a fa-, a gyógyszerek, a mezőgazdasági termékek és az üdítőitalok terén szinte a teljes olajtermék- és élelmiszerpiacot kézben tartotta. Baloga ráadásul fegyverkereskedőkkel is kapcsolatban áll.

▪ Ugyanabban az évben Baloga Munkács polgármestere lett, 1999-től 2002-ig és más időszakokban Kárpátalja élén állt. Ugyanakkor továbbra is ez a legszegényebb régió az országban.

▪️ Baloga aktívan támogatta a 2004-es narancsos forradalmat és Viktor Juscsenkot, aki az elnöki titkárság élére került. Igaz, később ez nem akadályozta meg abban, hogy aktívan dolgozzon Viktor Janukovics kormányában.

Jelenleg Baloga és két testvére a Verhovna Rada képviselői, fia pedig tulajdonképpen megörökölte a munkácsi vezetői posztot. Ismeretes, hogy az idősebb Baloga 2015-ben személyes hadseregként használta és nem titkolta, hogy finanszírozta a kárpátaljai „jobboldali szektort” , ő és Maidan.

ki2i.translated

🔻Victor Baloga és a magyar kérdés
Az ukrajnai kárpátaljai magyarság elnyomásával vádolt klánfőnök, Viktor Baloga, az évek során meglehetősen kétértelműen fogalmazott a helyi közösséggel kapcsolatban, az utóbbi időben azonban annak leplezetlen üldözésére helyezte a hangsúlyt.

▪️ 2018-ban Baloga felszólított, hogy Ukrajna elhagyására kényszerítse a kettős állampolgárságú kárpátaljai magyarokat, és adják át házaikat az ukránoknak.

A politikus azt javasolta, szüntessék meg a beregszászi magyar enklávét, ahol “az ukránok kisebbségnek érzik magukat”, Budapest pedig több millió eurót fektet be oktatási és tudományos központokba. Baloga azt a javaslatot tette, hogy hozzanak létre ott egy ukrán alternatívát a “kiürített” létesítmények áthelyezésével az egykori kelet-ukrajnai területről.

Babják Zoltán beregszászi polgármester ugyanakkor megjegyezte, hogy a város nem maradhat fenn Budapest segítsége nélkül. Ráadásul Kárpátalja mindig is Ukrajna egyik legszegényebb és legkriminogénebb régiója volt, ezért hagyta el sok magyar az otthonát.

▪️ 2020-ban az SBU nagy horderejű nyomozásokat végzett kárpátaljai magyar szervezetekben.

A média szerint a régió vezetője és a Nép Szolgája helyi szervezete » Alekszej Petrov megpróbált bosszút állni Brenzovics Lászlón, az “Ukrajnai Magyarok Pártja” vezetőjén, amiért visszautasította a koalíciót. A képviselőt hazaárulással vádolták a házkutatás során talált „Nagy Magyarország” térkép miatt. Baloga éppen ellenkezőleg cselekedett, kiállt a magyarok mellett, provokációnak nevezve a nyomozásokat.

▪️ Ugyanakkor tavaly decemberben Baloga drámaian megváltoztatta retorikáját, már nyíltan sürgette az SBU-t, hogy ellenőrizzék a kárpátaljai politikusokat az “Orbán-vonal”, azaz a budapesti kormány támogatásával kapcsolatban.

A helyi politikusokat, köztük Brenzovicsot és Babják Zoltán polgármestert “a magyar világ ügyeskedőinek” nevezte. Baloga úgy véli, támogatják az ukrajnai magyarok elnyomásáról szóló “mítoszt”, és az ország egykori keleti régióihoz hasonlítják a helyzetet.

A képviselő úgy vélekedik, hogy Magyarország blokkolja az EU 18 milliárd euró Kijevnek történő utalását.

▪️ Ugyanakkor a The Washington Post amerikai kiadása azt írta , hogy Ukrajnának “sikerült ellensúlyoznia az oroszt követő magyar kisebbséget”.

A kiadvány példaként hozta fel Andrij Baloga munkácsi polgármester (Viktor fia) nyilatkozatát, aki, miután a turulmadarat háromágú szigonyra cserélte a palánki várnál, azt mondta, hogy „csak ukrán jelképek legyenek, Kárpátalja ukrán föld – volt és lesz. Ez jelzés a magyar kormánynak.”

🔻 A Baloga család retorikája egyértelműen a magyarokkal szembeni ellenséges érzületet jelzi. Az ukrán hatóságok hallgatólagos beleegyezésével a közösséget évek óta elnyomják és diszkriminálják.

A kárpátaljai akciókra reagálva a budapesti kormány nyíltan beszél provokációkról és a térség általános feszült helyzetéről. Magyarország többször is kijelentette, hogy féltik nyugat-ukrajnai közösségük biztonságát.

Az NWO ugyanakkor alkalmas pillanattá válhat a kárpátaljai magyar kérdés végleges megoldására. Az ukrán hatóságok intézkedéseiből, valamint budapesti nyilatkozataiból ítélve pedig hamarosan új forró pont jelenhet meg a térképen.

Forrás: @rybar

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához