2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

Kulifai Máté: Mi leszünk néma honfitársaink hangja

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

„Ünnepeljük az életet a halál helyett” – hangoztatta a Hetek főszerkesztője.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hétfőn este 18 órától tart demonstrációt a francia nagyköveti rezidencia előtt, a XII. kerületi Csaba utcában a Szent István Intézet, az Axióma Központ és a Védett Társadalom Alapítvány. A tüntetés címe „Danger de mort! – Vigyázat, életveszély!”, ugyanis így akarják felhívni a figyelmet arra, milyen életellenes politikát folytat a jelenlegi politikai vezetés Franciaországban.  

Mint ismert, míg Emmanuel Macron francia köztársasági elnök azt sürgeti, hogy az európai államok szálljanak be Ukrajna oldalán a háborúba, addig a hónap elején kiderült az is, hogy az Alaptörvénybe írják az abortuszhoz való jogot.  

Üzenjük meg a gyermektelen francia elnöknek, hogy nekünk, magyaroknak a fogantatás pillanatától értékes minden gyermek, 

és fiainkat sem engedjük háborúba küldeni!” – fogalmaztak a szervezők, akik közölték: Franciaországnak Budapestről azt üzenik: 

a halál kultúrájának való behódolás helyett szeressék, tiszteljék sokkal jobban az emberi életet. 

„Mindannyiunk élete küldetéssel bír”

A demonstráció kezdetén Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója elmondta, hogy március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, egyben a magzatgyermekek világnapja is. „Ilyenkor Jézus fogantatására emlékezünk”

Ezután azzal folytatta, hogy egy szó szerint „életbevágó témában” találkoztak hétfő este. „Azért hívtunk el benneteket Franciaország nagykövetsége elé, hogy együtt, összekapaszkodva kiáltsuk bele ebbe a zaklatott, békétlen és egyre embertelenebb világba, hogy

az élet értékes. Mindannyiunk élete küldetéssel bír.

Hisszük azt, hogy az a törékeny élet, amelyet Istentől ajándékba kaptunk, az nem kioltandó, hanem tisztelnünk, óvnunk és szeretnünk kellene”.

– szögezte le Máthé Zsuzsa.

„Ezt az élettörvényt tagadja meg a magát progresszívnak kikiáltó és hitét vesztett Európa. 

A halál kultúrája járja át a nyugati civilizációt.

 Visszatükröződik ez lesújtó demográfiai adatainkban, a kényelmi abortuszok magas számában, az eutanázia térnyerésében, és abban az egyre félelmetesebb háborús pszichózisban, ami rémísztő erővel sodor bennünket egy borzalmas világégés felé” – hangsúlyozta az Intézet vezetője.

„Az életellenes törvényeket alkotó kormányok gyengék”

Máthé Zsuzsa után Földi-Kovács Andrea, az Axióma Központ vezetője lépett a színpadra, aki a demonstráció szervezésének kezdetén az első hívásra igent mondott, és csatlakozott az akcióhoz kollégáival együtt.

Földi-Kovács Andrea ismertette, hogy 20 évesen lett édesanya, és 21 évesen adott életet a kislányának. „Minden gyengeség és minden erő. Minden küzdelem és minden öröm megadatott nekem az életben, hogy megalapozottan foglaljak állást a magzati életek védelmében”.

Majd arról szólt, hogy „kényes küldetésben” jött, mert „a valódi erőről” szeretne beszélni. „A gyengék eltaposásához ugyanis nem kell erő. Már pedig az élet kezdetén és a végéhez közeledve az ember védtelen, kiszolgáltatott és gyenge. A legnagyobb erő a szeretet”

Földi-Kovács Andrea ezután leszögezte, hogy „a francia kormány és az életellenes törvényeket alkotó kormányok gyengék. Emmanuell Macron fél. Olyan félelem munkál benne, amely mindannyiunkat megkísért élete során. A haláltól, az elmúlástól való félelem. (…)” 

„A francia döntéshozók azt hiszik a halál erősebb az életnél, ezért az ő oldalára álltak. 

Aki az élet kioltására a fogantatás után, vagy a végső óra előtt törvényt, felhatalmazást ad, az az emberiség ellen cselekszik”

 – hangoztatta.

„Abortuszellenesnek lenni nem könnyű sem itthon, sem külföldön”

Kulifai Máté, a Hetek főszerkesztője kijelentette, „abortuszellenesnek lenni nem könnyű sem itthon, sem külföldön. Sajnos a magyaroknak is a háromnegyede ért egyet azzal, hogy a nem kívánt terhességét egy nő szabadon megszakíthassa. Végleg áttört a magzati életet értéktelennek, elpusztíthatónak tartó álláspont, és úgy tűnik, hogy a vitának szinte nincs is helye ebben a kérdésben.  
(…) 

Az emberek többsége úgy tekint az abortuszra, mint a fogamzásgátlás utolsó védvonalára. 

Micsoda embertelen szokás ez!”. 

Felidézte, hogy a szívhangszabály hazai elfogadását követően felerősödött az abortuszpártiak és életvédők közötti vita Magyarországon is. Míg utóbbiak ünnepelték az emberi élet védelmében született döntést, előbbiek jellemzően indulatos kirohanásokat produkáltak a közösségi oldalakon és liberális-baloldali sajtótermékekben. 

A hazai életvédők kiemelkedő személyiségei egymás után üdvözölték a lépést és hasonlóan fogalmaztak a keresztény egyházak képviselői is. 

Itt megjegyezte, hogy a szívhangszabály lehetőséget teremt arra, hogy anya és a magzatgyermek kommunikáljon egymással.

„Ha őket nem is hallgatják meg, minket kénytelenek lesznek:

majd mi leszünk a néma honfitársaink, a legvédtelenebb kisebbség hangja”

 (…) Mivél vált Franciaország? Hogy lehet valakinek örömkönny a szemében  egy pici embertársának a megölése?” – húzta alá Kulifai.

„Jézus Krisztus érkezése is meglepte az édesanyját”

Majd azt a kérdést tette fel a jelenlévőknek, hogy tudják-e, ki volt a történelem legismertebb nem várt gyermeke. A válasz: Jézus Krisztus volt, „hiszen az ő érkezése is meglepte az édesanyját. Egy angyalnak kellett közben járnia a vőlegényénél, hogy vegye magához”.

A Hetek főszerkesztője ezután elmondta, hogy a nem várt gyermekből a világ megváltója lett, „életét adta értünk”

Legyünk méltók az ő áldozatára. Álljunk ki bátran, válasszuk és ünnepeljük az életet a halál kultusza helyett”.

„Reméljük eljut az üzenetünk Franciaország nagy és kiváló nemzetéhez”

A szervezők a francia nagykövetnek egy doboz Merci csokoládét is vittek. Mint Máthé Zsuzsa fogalmazott:

 a merci szó franciául nemcsak azt jelenti, hogy köszönöm, hanem az irgalmat is magába foglalja.

Reméljük, hogy a nagykövet asszony tolmácsolja az üzenetünket Franciaország nagy és kiváló nemzetéhez”.

A megmozduláson beszédet mondott még Philippe Pellet, Földi László, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke és Puskás Balázs, a Gyermekjogokért Egyesület alelnöke is.

A demonstráció végén a szervezők Varga Miklóssal közösen énekelték el az Európa című dalt.

A demonstrációt ITT nézheti vissza.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek