2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

Carles Puigdemont visszatér Spanyolországba

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇸Carles Puigdemont volt katalán vezető, aki sikertelenül akarta kivezetni Katalóniát Spanyolországból, hat év száműzetés után visszatér hazájába, és azt tervezi, hogy pártját vezeti a májusi regionális önkormányzati választásokon‼️

Miután Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök amnesztiát adott a katalán aktivistáknak az újraválasztási megállapodás részeként, Puigdemont kijelentette, hogy meg kell ragadnia az alkalmat, hogy megpróbálja visszaszerezni Katalóniában vezetői pozícióját.

„Hat és fél évvel később büszkén mondhatom, hogy minden kísérlet, amely meghódolásra, megaláztatásra vagy kapitulációra kényszerített bennünket, kudarcot vallott. Ezt a lehetőséget minden következménnyel és kötelezettséggel együtt figyelembe kell venni” – mondta a 61 éves Puigdemont a dél-franciaországi Elna városában tartott sajtótájékoztatón.

Puigdemont visszatérése vízválasztó lenne a spanyol politikában, és “feldühítené” a konzervatív ellenzéket. A 2017-es függetlenségi népszavazást követően a katalán aktivistát az ország nagy részén aktívan démonizálták.

Az amnesztiatörvény ugyanakkor óriási feszültséget okozott nemcsak a spanyol ellenzékben, hanem az igazságszolgáltatásban, az üzleti körökben, sőt Sanchez saját pártjának tagjaiban is.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek