2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

Lefűrészelték a berlini városi karácsonyfa tetejét a klímaaktivisták – Videó

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
aktivsten kuerzen weihnachtsbaum am brandenburger tor

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Berlin | A tüntetők a karácsonyfa csúcsához hasonlították azt, hogy mennyit tesz Olaf Scholz kormánya a klímaváltozás ellen.

Az Utolsó Nemzedék csoport klímaaktivistái szerda reggel lefűrészelték az ikonikus Brandenburgi kapu előtt elhelyezett karácsonyfa tetejét. A 15 méteres fenyő felső, kétméteres részét kézi fűrésszel távolították el.

Két aktivista egy emelvényen állt, és egy transzparenst mutattak fel, melyen a következő felirat szerepelt: „Ez csak a karácsonyfa csúcsa. Németországban is egyelőre csak a felszín alatt rejlő (klíma)katasztrófa csúcsát láthatjuk.“

„Miközben egész Németország azzal tölti ezt a hetet, hogy a legjobb ajándékokat keresi a legnagyobb üzletekben, mások azon töprengenek, honnan szerezhetnének ivóvizet, miután a szárazság és az áradások elpusztították a terményeiket“ – mondta Lilli Gomez, az egyik aktivista, majd hozzátette, hogy az éghajlati változás már nagyon közel van, a szövetségi kormány mégsem tesz semmilyen előkészületeket a lakosok védelme érdekében.

Az aktivisták az elmúlt hónapokban rendszeresen tüntettek: eltorlaszolták München és Berlin utcáit, korlátozták a repülőterek működését, felszólaltak a múzeumokban, valamint Olaf Scholz szövetségi kancellár kormányát is felszólították, hogy tegyen határozottabb lépéseket a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Forrás:Új Szó Online

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához