2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

Legalizálná a pedofíliát az ENSZ?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
grasp g62523fc72 1280

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A szakértők által kiadott dokumentum szerint a beleegyezési korhatárt el nem érő személyeknek is jogukban áll dönteni arról, hogy kivel lépnek szexuális kapcsolatba.

A Jogászok Nemzetközi Bizottsága (ICJ), az UNAIDS és az Emberi Jogi Főbiztos Hivatala (OHCHR) által írt jelentést azzal a céllal tették közzé, hogy iránymutatást adjon a nemzetközi jogszabályok büntetőjogban való alkalmazásához.

Az úgynevezett “március 8-i elvek” emberi jogi alapú megközelítést határoznak meg a szexszel, kábítószer-használattal, HIV-vel, szexuális és reproduktív egészséggel, hajléktalansággal és szegénységgel kapcsolatos magatartásokat büntető törvények tekintetében.

“A büntetőjog az állam rendelkezésére álló legdurvább eszközök közé tartozik az egyének feletti ellenőrzés gyakorlására. Mint ilyennek, a legvégső eszköznek kellene lennie, azonban világszerte egyre inkább a túlkriminalizálás irányába mutat a tendencia. El kell ismernünk, hogy ezek a törvények nemcsak az emberi jogokat, hanem magukat a büntetőjog alapelveit is sértik.” – mondta Ian Seiderman, az ICJ jogi és politikai igazgatója a sajtóközleményben.

A jelentés a felnőttek és kiskorúak közötti szex dekriminalizálását is szorgalmazza, amennyiben a kiskorúak beleegyeznek a közösülésbe.

“A büntetőjog végrehajtása tekintetében a szexuális beleegyezéshez előírt minimális korhatárt megkülönböztetésmentes módon kell alkalmazni. A végrehajtást nem lehet a résztvevők neméhez vagy a házassági beleegyezési korhatárhoz kötni. Ezen túlmenően a belföldön előírt, a szexuális beleegyezés alsó korhatárát el nem érő személyek szexuális magatartása lehet beleegyezéses, ha a jog szerint nem is, de a valóságban igen. Ebben az összefüggésben a büntetőjog végrehajtásának tükröznie kell a 18 év alatti személyek jogait és képességét arra, hogy döntést hozzanak a beleegyezésen alapuló szexuális magatartásról, valamint a meghallgatáshoz való jogukat az őket érintő ügyekben”

– áll a dokumentumban.

A jelentés továbbá a szexmunkával kapcsolatos valamennyi büntetőjogi szabályozás enyhítésére szólít fel. Ez azonban az emberkereskedőket, és a bántalmazókat segíti abban, hogy büntetlenül kényszerítsenek prostitúcióra kiszolgáltatott embereket.

Forrás:V4na

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek