2024.június 22.
Paulina, Tamás

Lengyel képviselő buktatta le az Európai Bizottságot, Magyarország is érintett

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
16a133ee500b4a04b23437686f6dc997

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A lengyel európai parlamenti képviselő szerint hazája példája is bizonyítja, hogy illegális politikai zsarolásra használja az Európai Bizottság a Helyreállítási Alap forrásait.

Az Európai Bizottság döntésének értelmében novemberben ötmilliárd eurónyi előleget kapott Lengyelország a Helyreállítási Alapból, Patryk Jaki lengyel európai parlamenti képviselő szerint ez azt bizonyítja, hogy a források eddigi blokkolásának célja a hatalomváltás kikényszerítése volt a választásokon – írja a Do Rzeczy.

„Eddig azért blokkolták a pénzeket, mert mindannyian azt állították a Bizottságban, hogy módosítani kell a bírósági törvényeket. A választások után kiderült, hogy semmilyen törvényt nem változtattak, mégis feloldották a zárolást”

– hívta fel a figyelmet Jaki, aki Magyarország példáját is megemlítette. Szerinte itt illegális politikai zsarolásról, Brüsszel hatalmának felhasználásáról van szó, ami valójában a jogállamiság minden elvét megsérti.

„Ebben a teremben mindannyian tudjuk, hogy Magyarországon nincs olyan törvény, amely ne létezne egy másik uniós országban” – jelentette ki a lengyel politikus az Európai Parlamentben.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek