2024.június 20.
Rafael, Dina

Francia lap: Elfogyott a pénz Ukrajna támogatására

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
efe2e40cd14b42e7898ecb0e3240af0a

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Le Point szerint az Európai Unió gazdasági és politikai gyengeségének szimbólumává válhat Ukrajna, amelynek támogatására már nincs elég pénze az EU-nak, ráadásul csak a második legfontosabb ügyet jelenti a Hamász vérontása óta.

A hosszú fáradtság belopta magát az uniós tagállamok közé. A fő problémát az jelenti, hogy elfogyott Európában a pénz Ukrajna támogatására – írja a francia Le Point. A cikk szerint Vlagyimir Putyin kitart, az orosz propaganda több arab és afrikai országban is jól működik, miközben Európa alig tudja képviselni saját narratíváját.

A Hamász brutális támadása óta az ukrán ügy csak a második helyet foglalja el, még akkor is, ha minden európai vezető ennek az ellenkezőjét ismételgeti

– írja a lap, amely kiemelten foglalkozik Emmanuel Macron francia elnök és Orbán Viktor csütörtöki találkozójával.

A szerző úgy véli, ha nem sikerül meggyőzni a magyar miniszterelnököt, akkor az Európai Unió súlyos politikai és geopolitikai válságba kerülhet, hiszen már Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is kudarcot vallott Budapesten. Sőt, azt is leírja, hogy Ukrajna az Európai Unió pénzügyi, politikai és geopolitikai gyengeségének szimbólumává válhat.

A beszámoló azt is állítja, hogy látszólag minden az ellen szól, hogy Macron meghallgassa Orbán Viktort, ám mindketten tudják, hogyan kell megbecsülni egy jó politikai ellenfelet és üzleti partnert.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek