2024.május 16.
Mózes, Botond, János

Lengyelország felgyorsítja a melegházasságot?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
410424765 388012476984659 2578352224939038329 n

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Lengyelország új eurofil kormánya készen állhat arra, hogy felgyorsítsa az azonos neműek házasságának legalizálását az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) jogi diktátuma nyomán.

A strasbourgi székhelyű EJEB kedden kihirdette ítéletét, amelyben kimondta, hogy a jelenlegi lengyel törvények, amelyek a házasságot férfi és nő közötti házasságnak ismerik el, sértik az emberi jogokról szóló európai egyezmény 8. cikkében megfogalmazott „magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jogot”. Jogok egy hat az egyhez döntésben.

Az EJEB, amelyet gyakran azzal vádolnak, hogy egy technokrata testület, amelyet arra használnak, hogy szociálliberális értékeket erőltessenek az európai nemzetállamokra, öt azonos nemű pár kihívására reagálva döntött így.

Nem ez az első alkalom, hogy az EJEB-t azzal vádolják, hogy beleavatkozik szuverén nemzetek ügyeibe az LMBT-ügyek körül. 2010-ben a Bíróság a hasonló megfogalmazású Oliari kontra Olaszország ügyben jelentős szerepet játszott abban, hogy az olasz kormányt az azonos nemű élettársi kapcsolatok elismerésére kényszerítse.

Az azonos neműek párkapcsolatáról szóló ítélet, amelyet az EJEB e heti határozata hirdetett meg, az új Tusk-kormány alatt bevezetendő liberális politika nyitánya lehet. Az újonnan beiktatott miniszterelnök azt mondta, hogy az LMBT elismerése jelentős szimbolikus győzelem lenne a régi PiS-rezsim felett, annak ellenére, hogy Tusk a kampány során minimálisra csökkentette az abortuszt és más társadalmi problémákat.

Forrás:europeanconservative

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek