2024.április 19.
Andrea, Ilma, Apolló, Aladár

Magyarországot gyalázzák finn és svéd uniós képviselők – ők azok

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
safeimagekit resized imgpng

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Finn és svéd EP-képviselők totális támadást indítottak Magyarország ellen, folyamatosan gyalázzák a több millió ember által megválasztott magyar kormány döntéseit. Most bemutatjuk a legbotrányosabb kijelentéseket.

Soros bevándorláspárti embere trükközött a pénzekkel

Az egyik legagresszívabb magyarellenes skandináv képviselő, Malin Björk. A baloldali Zöldek képviselője legutóbb a Meseország mindenkiért nevezetű LMBTQ-propagandakönyv brüsszeli bemutatóján vett részt – írta a Magyar Nemzet.Björk erősen bevándorláspárti nézeteket vall, az ő javaslata volt az a jelentés, amely szerint

az Európai Unió tagállamaiban évente körülbelül 240 ezer migránst kellene szétosztani.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Björk egyszer kijelentette:

Magyarország számára nem csupán lehetséges, hanem kifejezetten üdvös is lenne pár ezer migráns befogadása.

Továbbá ő is támogatta azt a javaslatot, hogy 

vonják meg az uniós forrásokat azon tagállamoktól, amelyek nem akarnak befogadni migránsokat.

2014-ben részt vett abban a tiltakozásban, amely nem engedett felszállni egy Svédországból induló repülőt, amiért ült rajta egy éppen kitoloncolt iráni illegális migráns.

2021 januárban úgy nyilatkozott, hogy mind a svéd, mind az uniós menekültpolitika rasszista, kiemelve ennek egyik okaként a magyar miniszterelnököt.

Júniusban ő is tiltakozott a Bizottságnál a gyermekvédelmi törvény miatt,

és a vitában a magyarországi demokrácia és a jogállam leépítése részének nevezte az LMBTQ-jogok csorbítását, holott erről szó sincs, a kormány csak az agresszív, gyerekekre irányuló propagandát korlátozza.

20190517malin bjork1
Malin Björk többször gyalázta Magyarországot Forrás: Wikimedia Commons/Frankie Fouganthin

Malin Björk amúgy a Soros-féle Open Society Foundation által tartott rendezvények lelkes résztvevője.

2019-ben napvilágra került, hogy trükközik a költségtérítésekkel. A svéd belpolitikában kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy

úgy is felveszi az európai parlamenti napidíját, hogy Brüsszelben él.

Ide kapcsolódik, hogy az Európai Parlamenttől kapott pénzügyi keretének egy részét – saját bevallása alapján

a balos frakció logójával ellátott műanyag női klitoriszokra költötte.

Az utóbbival kapcsolatosan Malin Björk azt mondta, hogy

200 darab 3D műanyag klitoriszt rendelt, amit szétosztott és ennek az emberek nagyon örültek.

A svéd képviselők közül érdemes még megemlíteni Abir Al-Sahlanit is, aki idén szeptemberben egy Magyarországról szóló vitában azt mondta: néha összemossák a magyarokat a korrupt magyar kormánnyal, valamint a leírtakon kívül is lehetne találni példákat a korrupcióra.

Egy másik baloldali képviselő Evin Incir szerint egy fillért sem szabadna juttatni Orbán kormányának, és nem szabad megengedni, hogy a magyar példa elterjedjen az EU-ban.

Kizárták volna Magyarországot az EU-ból

Korábban egyébként svéd baloldali EP-képviselők Magyarország kizárását szerették volna elérni, mert megvétóztuk a 2021-2027-es uniós költségvetést. Helene Fritzon, a svéd Szociáldemokrata Párt EP-képviselője szerint Magyarország nagyon csúnya játékot játszik, amellyel rendkívül nehéz helyzetbe hozzák az Uniót.

20221122politiker euval euvalet 2019 socialdemokraterna
Tomas Tobé kidobta volna az EU-ból Magyarországot Forrás: TT News Agency via AFP/Olle Sporrong/Exp

A szintén svéd Tomas Tobé, a Mérsékelt Párt EP-képviselője pedig úgy véli, az EU nem engedhet az akaratából, nem szabad hagynia, hogy a két ország folytassa a jelenlegi politikáját. Tobé a svéd Sveriges Radioban reagált arra a felvetésre is, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak talán ki kellene lépnie az Unióból. Elmondta, nem akarnak nyomást gyakorolni a két országra e tekintetben, de ha tovább húzódik ez az ügy, akkor kérdéses lehet, hogy

Magyarország és Lengyelország beletartoznak-e még az európai együttműködésbe.

Magyarországot büntetné a finn baloldali EP-képviselő

Finn baloldali EP-képviselők is gyakran gyalázzák Magyarországot. „Értékelésünk szerint bár Magyarország a helyes irányba tett lépéseket, de ha a 17 kiigazító lépést megnézzük, akkor egyszerűen lehetetlen arra a következtetésre jutni, hogy ezek teljesen megszüntetik az uniós költségvetésre és az uniós pénzekkel való hatékony gazdálkodásra leselkedő veszélyeket Magyarországon” – jelentette ki november 17-én Petri Sarvamaa, baloldali finn EP-képviselő. 

20221122european parliament petri sarvamaa
Petri Sarvamaa is meg akarja büntetni Magyarországot Forrás: Hans Lucas via AFP/Martin Bertrand / Hans Lucas/Martin Bertrand

Leszögezte: az rendkívül fontos az EP számára, hogy “a magyar jogállamisági eljárás most ne bukjon el” (ne vonja vissza a Bizottság és így ne sérüljön az eljárás hitelessége és fegyelmező ereje), mert ha most arra a következtetésre jutna a Bizottság, hogy a magyar lépések miatt az uniós büdzsére leselkedő veszélyek megszűntek, akkor “rendkívül nehéz lenne újraindítani az eljárást” Magyarországgal szemben.

Érdemes felidézni Ville Niinistö zöldpárti finn EP-képviselő egyik bejegyzését is.

A politikus természetesen a gyermekvédelmi törvény miatt támadná Magyarországot

még 2021 nyarán, pedig a törvény senkinek a szabadságát nem veszélyezteti.

Forrás:Origó

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Talán nem értik a svédek, finnek, de a haragosunkat nem kéne beengedni még egy csoportba, ahol jelen vagyunk mint a NATO, hogy onnan is elkezdjenek kiutálni.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához