2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Nagy bajban Joe Biden: most kiderülhet minden ukrajnai korrupciós ügye

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
20240106

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Újra nagy veszélybe kerül a fia miatt Joe Biden amerikai elnök. Hunter Biden ugyanis nem jelent meg egy kongresszusi meghallgatáson, amit az elnök elleni vádemelési ügyben tartottak. Így a kongresszus megsértése miatt eljárás alá kerülhet. Ez Biden kampányára és politikusi jövőjére is kihatással lehet. Jövő hétre emiatt a republikánusok összehívják a kongresszus illetékes bizottságát, ahol Hunter Biden már nehezen tudja elkerülni a megjelenést.

Hunter Biden ellen több bűncselekmény miatt is vádat emeltek, két kisebb súlyú bűncselekmény tekintetében vádalkut kötött a hatóságokkal. Ezt azonban a bíróság később megsemmisítette, mert túl kedvező volt az elnök fia számára. Azóta már bíróság elé is állt az ügyben, és csak súlyos feltételekkel maradhatott szabadlábon.

Ráadásul azóta Kaliforniában újabb kilenc vádpontban emeltek ellene vádat: több millió dolláros adócsalás miatt ítélhetik el. Ráadásul ebben az ügyben már szerepel a Burisma-ügy is, ami felveti annak gyanúját, hogy az elnök közbenjárt fia érdekében az ukrán hatóságoknál, hogy korrupciós pénzeket kapjon. 

2023. december 13-án Hunter Biden ráadásul nem jelent meg egy zárt ajtók mögötti meghallgatáson, a törvényes idézés ellenére sem. A képviselőház felügyelő bizottsága jövő héten ülést tart, hogy megvitassa a Kongresszus megsértésének vádját – írja a FoxNews.  A hírtelevízió internetes oldala emlékeztet, hogy a meghallgatást a képviselőház republikánusok által vezetett, Biden elnök elleni vádemelési vizsgálat részeként folytatták volna le. Hunter Biden arra hivatkozott, hogy csak nyilvánosan tenne vallomást, ez azonban nem volt lehetséges. Ezek után egyszerűen felolvasott egy nyilatkozatot. 

20230628hunter biden robert hunter biden3

Lépéseket tesznek Hunter Biden viselkedése miatt

James Comer, a képviselőház felügyelő bizottságának elnöke és Jim Jordan, az igazságügyi bizottság elnöke közölték, hogy lépéseket tesznek Hunter Bidennek a Kongresszust sértő lépése miatt. Comer bejelentette, hogy bizottsága ülést tart, ahol meg fogják vizsgálni az esetet, ugyanis a törvényes idézés megtagadása a kongresszus megsértését vonja maga után. A megbeszélésre szerda délelőtt 10 órakor kerül sor.

Vizsgálatunk jelentős bizonyítékokat tárt fel, amelyek arra utalnak, hogy Biden elnök tudott arról, részt vett, és hasznot húzott abból, hogy családja a Biden névből pénzt csinált

– mondta Comer pénteken. Hozzátette:

azt terveztük, hogy Hunter Bident erről a bizonyítékokról kérdezzük, de ő szemérmetlenül ellenszegült két törvényes idézésnek, és ahelyett, hogy az előírt módon megjelent volna a tanúvallomáson, inkább a Capitoliumon kívül olvasott fel egy előkészített nyilatkozatot.

20230628hunter biden robert hunter biden1

Comer hangsúlyozta:

Hunter Biden szándékos ellenszegülése, miszerint eleget tegyen az idézéseinknek, a Kongresszus megsértésének minősül, és indokolja, hogy az Egyesült Államok illetékes ügyészi hivatalához utalják az ügyet vádemelés céljából. Nem fogunk neki különleges bánásmódot biztosítani a vezetékneve miatt.

A Fox News értesülése szerint a képviselőház igazságügyi bizottsága szerdán 10 órakor szintén hasonló megbeszélést tart. Comer elnök sürgette Hunter Bident, hogy jelenjen meg a bizottsági meghallgatáson, és Hunter Biden állítólag beleegyezett.

Több bűncselekmény elkövetésével is vádolják

Az ügyészség kilenc vádpontot sorolt fel Hunter Biden ellen, többek között adóbevallás és -befizetés elmulasztását, adóelkerülést, valamint hamis adóbevallás készítését is.

David Weiss különleges ügyész szerint Hunter Biden 2016 és 2019 között részt vett egy olyan társulásban, amelynek kifejezetten az volt a célja, hogy mintegy 1,4 millió dollár értékű adót ne kelljen befizetni. A vádiratban kiemeli, hogy Hunter Biden dollármilliókat költ extravagáns életmódjára ahelyett, hogy befizette volna az adót.

2016 ÉS 2020 OKTÓBERE KÖZÖTT A VÁDLOTT DROGOKRA, PROSTITUÁLTAKRA, LUXUSSZÁLLODÁKRA, BÉRELHETŐ INGATLANOKRA, EGZOTIKUS AUTÓKRA, RUHÁZKODÁSRA ÉS EGYÉB SZEMÉLYES JELLEGŰ TÁRGYAKRA KÖLTÖTT, KIVÉVE AZ ADÓT.

20230202hunter biden drog prostitualt

Ami Hunter Biden kicsapongó életmódját illeti, Joe Biden fia évek óta a figyelem középpontjában áll. Októberben illegális fegyvertartás miatt állt bíróság elé, de hatalmas botrányt kavart, amikor

Las Vegas irányába bedrogozva, prostituáltakkal együtt száguldozott autójával.

Eddig az amerikai elnök fia mindig megúszta a börtönt, jórészt azért mert a vádhatóság mindenáron megpróbálta kimosni az ügyből (az Egyesült Államokban az igazságügyi miniszter egyben a legfőbb ügyész is).

Forrás:Origó

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek