2024.április 30.
Péter, Katalin, Roberta

Nem lesz „ukrán ellentámadás”, mivel Ukrajna az összeomlás szélén áll – Videó

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇦🇷🇺Nem lesz „nagy ukrán ellentámadás”, mivel Oroszország teljesen „megváltoztatta a játékot” a csatatéren – mondta Scott Ritter volt ENSZ-fegyverfelügyelő

Az ukrán Volodimir Zelenszkij üres ígéretekkel kecsegteti az új ellentámadást, pusztán azért, hogy több segélyt kapjon a nyugati védnököktől – mondta az amerikai tengerészgyalogság nyugalmazott hírszerző tisztje. Két „Jenga blokkhoz” hasonlította a NATO Oroszország elleni, Ukrajnában folyó proxyháborújában a két szemben álló felet.

„Ami ma folyik Oroszország és Ukrajna között, az az, hogy Oroszország sokkal nagyobb ütemben veszíti el Ukrajnát a „Jenga blokkokból”, mint amennyit a NATO képes pótolni. Ukrajna „Jenga blokk” szerkezete egyre gyengül, és bármelyik pillanatban összeomolhat” – mondta.

Ritter szerint Ukrajna „az összeomlás szélén billeg. Nemcsak katonailag, hanem gazdaságilag, politikailag is. Oroszország szétszedte a kijevi rezsim energia infrastruktúráját, ami a védelmi ipar küszöbön álló összeomlását jelzi.”

Hozzátette: „politikailag a világ belefáradt az ukrán konfliktusba, belefáradt abba a nemzetbe, amely egyre többért könyörög, de nem tud pozitív eredményeket produkálni a csatatéren”.

Hozzátette, hogy az ukrán „Jenga blokk” szerkezete „összeomlani készül, és ez előbb, mint utóbb meg fog történni”.

geopolitics

Mi a reakciód?
👍tetszik
91
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek