2024.május 26.
Fülöp, Evelin

Német jogállam: egy emberi jogi szervezet szerint betiltható lenne az AfD

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
885565 afd

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

De nagy kegyesen nem kezdeményezik a 18 százalékos párt betiltását.

Az Intézet az Emberi Jogokért nevű németországi szervezet szerdán bejelentette, hogy szerinte az ellenzéki uniópártoktól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt teljesíti azokat a feltételeket, amelyek alapján be lehetne tiltani.

Hozzátették: jelenleg azonban nem terveznek ilyen lépést. (Merthogy egyébként törvényes felhatalmazással bírnak a „jogsértések megakadályozására”.)

Szerintük a német jobboldali párt „aktívan és szisztematikusan igyekszik megvalósítani rasszista és szélsőséges jobboldali céljait”.

Úgy vélik, hogy az AfD „igyekszik elmozdítani a társadalmilag elfogadott diskurzus határait, annak érdekében, hogy szélsőséges nacionalista és etnikai nézetei meghonosodjanak a közbeszédben”.

Bár az Intézet az Emberi Jogokért nem kezdeményezi az AfD betiltását, arra felhívta a figyelmet: „a németországi emberi jogi helyzet tekintetében alapvető fontosságú, hogy mind a lakosság, mind pedig a német állam tisztában legyen az AfD jelentette veszéllyel”.

A bevándorlásellenes AfD 81 helyet tudhat magáénak a 736 tagú német szövetségi parlament alsóházában (Bundestag). Az ARD országos köztelevízió Deutschlandtrend nevű, június 1-jén készített felmérése szerint ha most tartanának választásokat, a párt vélhetően a szavazatok 18 százalékát szerezné meg, ugyanannyit, mint az Olaf Scholz kancellár vezette szociáldemokraták (SPD).

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek