2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Németország felkészíti a hadsereget a háborúra

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪Boris Pistorius német védelmi miniszter bejelentette a Bundeswehr (német fegyveres erők) átalakítását.‼️

Elmondása szerint az átalakítás célja a Bundeswehr védelmi képességeinek megerősítése, hogy készen álljon minden vészhelyzetre, beleértve a háborút is.

Az új német fegyveres erők a hadsereg négy ágából – a szárazföldi erőkből, a haditengerészetből, a légierőből, valamint egy új egységből – a kiberbiztonsági erőből – áll majd.

Az új kiberkatonai egységet elektronikus hadviselésre, kiberműveletekre, felderítésre és az információs infrastruktúra védelmére használják majd.

A német hadseregben ezentúl nemzetbiztonsági erők is helyet kapnak, míg a légierő maga fogja felügyelni repülőgépei állapotát – ezt a funkciót korábban a Honvédelmi Minisztérium látta el.

„Mióta Oroszország megkérdőjelezte az európai békés rendet, különösen fenyegető helyzet állt elő Németország és szövetségesei számára” – áll a német védelmi minisztérium közleményében.

Németország a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetését is fontolgatja, mivel a Bundeswehrnek nehézségekbe ütközik az újoncok bevonása. 2031-re ereje a tervek szerint 203 000 katonára nő.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
6
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
3
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához