2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Orbán Viktor mellett állt ki a román újságíró

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
919b42174a264d40a25f8608885b27ff

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ön nincs egyedül – ezzel a címmel foglalt állást Orbán Viktor miniszterelnök uniós reformot sürgető politikája mellett Adrian Onciu román újságíró. A publicista Facebook-oldalán közölt írását azzal kezdi, hogy a korábbi, magyar–lengyel partnerség felbomlásával Budapest hangja egy visszhang marad csupán. Onciu szerint Orbán Viktor valószínűleg abban bízik, hogy az Európai Parlamentben megerősödnek a jobboldali, szuverenista pártok. 

Hozzáteszi ugyanakkor: ezek az erők ennek ellenére sem tudnák veszélyeztetni „az Egyesült Államok gyarmati pozícióját elfogadó” balközép többséget. 

– Ilyen körülmények között Magyarország marad az egyetlen ellenzője a brüsszeli hatalomnak, egy hibátlan érveléssel, de sajnálatos módon, anélkül, hogy hatással tudna lenni a bábként működtetett Ursula von der Leyen-féle politikára. Ezzel együtt, kiemelkedő, hogy Orbán és a Fidesz évek óta mellőzni tudják az EU migránspolitikáját, a genderpropagandát, védeni tudják Magyarország keresztény értékeit és semleges pozícióit olyan háborúkban, amelyek nem az övéi. Már „csak” ezért is érdemes kiemelni a budapesti kormány erőfeszítéseit. Érdemes berámázni azt. 

Főleg, ha párhuzamot húzunk olyan országokkal, mint Románia, amelynek politikusai teljes egészében kiszolgáltatottak az államok feletti, globalista érdekeknek

– fogalmazott Onciu.    

Az újságíró felsorolja azokat a támadásokat, amelyek Magyarországot érik, így az antiszemitizmus és Európa-ellenesség vádját az Alex Sorost és Ursula von der Leyent ábrázoló plakát vagy a készülő, szuverenizmust védő törvény miatt. – Más szóval, bármennyire gazemberek is lennének olyan figurák, mint Soros & Fia, „színtiszta antiszemitizmus”, hangosan bírálni őket. Bármennyire is hozzá nem értők és korruptak az olyan politikusok, mint Ursula von der Leyen, „színtiszta Európa-ellenesség”, hogy ezeket a tulajdonságaikat kiemeld – írta az újságíró.

A román publicista leszögezi: „ilyen körülmények között antiszemitának és Európa-ellenesnek vallom magam”. Hozzátette: arra kéri Laura Codruta Kovesi európai főügyészt, hogy küldjön maszkos rendőröket a kapujához. Zárásként Magyarországra utalva Adrian Onciu azt írta, „üzenem a szomszédoknak: nincsenek egyedül!”.  

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához