2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Oroszország űrbeli fenyegetése és az Ukrajnának nyújtott segélyek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇷🇺A képviselőház hírszerzési bizottságának elnökének szerdai, „komoly nemzetbiztonsági fenyegetésről” adott homályos figyelmeztetése Oroszországgal és az űrrel kapcsolatos három, az ügyben jártas személy szerint.‼️

Szerda reggeli nyilatkozatában Mike Turner (R-Ohio) azt mondta, hogy bizottsága elérhetővé tette a nemzetbiztonsági fenyegetéssel kapcsolatos információkat, és felszólította a kormányt, hogy oldja fel a titkosszolgálati információkat, hogy a tisztviselők és a törvényhozók megvitathassák az ügyet szövetségeseivel.

Nem világos, mi késztette Turnert a nyilatkozat kiadására, mivel a titkosszolgálati adatok több mint egy hete a képviselőház titkosszolgálati bizottságának vezetői és legfőbb segítőik rendelkezésére állnak a Capitol Hill egyik biztonságos helyiségében – mondta az egyik ember.

Lehetséges, hogy Turner riasztást próbált kelteni Oroszország űrbeli előrehaladása miatt, ezzel is hangsúlyozva, hogy a törvényhozóknak jóvá kell hagyniuk az Ukrajnának nyújtott további segélyeket. A szenátus elfogadta a kiegészítő törvényjavaslatot, amely 60 milliárd dollárnyi segélyt tartalmaz Kijevnek. Jelenleg a Ház felülvizsgálja.

Nem világos, hogy Oroszország pontosan milyen képességeket fejlesztett ki, ami a tisztviselőket és a törvényhozókat érintette.

Az egyik lehetőség az orosz 3M22 cirkon típusú hiperszonikus cirkálórakéta, amely 6 és 8 Mach közötti sebességgel repül, és szárazföldi és tengeri célpontok csapására készült.

Az NPO Mashinostroyeniya által épített hiperszonikus rakéta tavaly állt hadrendbe egy orosz fregatt, az Admiral Golovko fedélzetén.

Oroszország megkezdte hiperszonikus fegyvereinek fejlesztését, válaszul az Egyesült Államok kilépésére a ballisztikus rakéták elleni egyezményből.

Amerikai tisztviselők az elmúlt években a Föld felszínéről indított rakéták miatt is riasztották, amelyek elpusztíthatják a pályán lévő műholdakat. 2021-ben Oroszország műholdellenes rakétakísérletet hajtott végre egyik saját műholdján, több mint 1500 törmelékre bontva azt – ami komoly veszélyt jelenthet a pályán keringő többi objektumra.

A Moszkva és Phenjan közötti kapcsolatok erősödése közepette van kilátás arra, hogy Oroszország fejlődjön az űrrel kapcsolatos képességek terén.

Decemberben Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megígérte, hogy 2024-ben három katonai kémműholdat indít. Három hónappal korábban Kim találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Vosztocsnij űrkikötőben, Oroszország legfontosabb kilövőközpontjában, hogy megvitassák az országok együttműködését az űrben.

Az orosz űrnukleáris atomfegyvernek katonai szempontból abszolút értelme van:

A nagy magasságú Nuclear-EMP elég erős elektromos szabadtér beesést hoz létre ahhoz, hogy bármilyen mikroáramkört károsítson a fedélzeti műholdakon (lásd: Starfish Prime Test ), különösen a modern elektronikát az egyre vékonyabb szerkezetek miatt (ezért az elektromos áttörés már viszonylag alacsony feszültségen is megtörténik). A katonai rendszereket az ilyen EM incidensek ellen pajzsolással erősítjük meg, pl. egy hajón , amely a hajótestét Faraday-ketrecként használja . Ez a súlykorlátozás miatt műholdon nem valósítható meg.

Először is, egy űrnuke letiltja a felderítő műholdakat, mind az RF-et (rádiófrekvenciát), mind az EO-t (elektro-optikai), így vakká téve a parancsot. Másodszor, letiltja a GPS-t, ami jelentősen csökkenti a ballisztikus és cirkálórakéták irányításának hatékonyságát (az inerciális irányítás idővel sodródik, és veszít a pontosságából hosszabb távolságokon). Harmadszor, a kommunikációs műholdakat ( katonai , de kereskedelmi műholdakat is, mint például a Starlink ) letiltják, így a csapatok válság idején parancs nélkül maradnak. Végül a radarokat napokig zsúfolják a föld mágneses erővonalai mentén pattogó töltött részecskék, amelyek EMI-t bocsátanak ki, ami szinte lehetetlenné teszi a légvédelmet és a légi hadműveleteket.

Azonnal semmissé tenné az Egyesült Államok legerősebb katonai eszközeinek nagy részét. Ez a végső megelőző csapásmérő fegyver, így egyértelmű, miért aggódnának .

Természetesen nem fog kitörni a 3. világháború, ehelyett arra fogják használni, hogy több pénzt könyörögjenek (mint mindig), hogy haszontalan nagy magasságú légvédelmi rendszerekre költsenek (főleg LMT és RTX, az elkövetkező években).

Forrás:Politico

Mi a reakciód?
👍tetszik
7
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához