2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Oroszországgal háborúzhatunk három év múlva?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
a74ffad6562c43aa9920c6340512b8f3

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Jacek Siewiera, a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal (BBN) vezetője arra figyelmeztet, hogy a keleti NATO-országoknak a következő három évben fel kell készülniük az Oroszországgal való esetleges konfrontációra, mivel a fenyegetés a korábban becsültnél sokkal nagyobb.

58ab4882d73d4ce7b801d3ba84578e7f
Harckocsi az Embert a vasra! kampány bakonykúti állomásán, az új magyar tüzérség alappilléreként hadrendbe állított PZH 2000-es, 150 milliméteres önjáró lövegek éleslövészetén 2023. november 16-án, az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat idején

A V4NA nemzetközi hírügynökség arról ír, hogy a Nasz Dziennik című katolikus újságnak adott interjújában Siewiera elmondta, hogy a németek öt évet jósoltak, ez azonban szerinte nagyon bátor kijelentés. Siewiera kiemelte az orosz védelmi ipar folyamatos erőfeszítéseit, amely éjjel-nappal működik, és három éven belül képes feltölteni arzenálját.

Ez az értékelés – állítása szerint – egybecseng az Egyesült Államokból származó elemzésekkel. A BBN vezetője beszélt a lengyel elnök és az ország új parlamenti többsége közötti kapcsolatról is, amely számos kérdésben eltérő nézeteket vall. Megjegyezte, hogy bár lehetnek véleménykülönbségek, a nemzetbiztonság alapvető irányait, köztük a hadsereg felállítását, a csapaterősítést és a modernizációt várhatóan tiszteletben tartják.

Orosz–ukrán háború: Ukrajna van rosszabb helyzetben

Az, hogy Ukrajna képtelen döntő sikert felmutatni a harctéren, felerősíti a félelmeket, hogy a konfliktus patthelyzetbe kerül, és a nemzetközi támogatás csökkenhet. Eközben a háborútól megfáradt ukrán közvélemény alig várja, hogy a kijevi vezetők győzelmet arassanak, Washingtonban pedig a 2024-es amerikai elnökválasztás előtt várhatóan felerősödnek az Ukrajnának nyújtott támogatás csökkentésére irányuló felhívások.

A kérdés az, hogy a két fél közül melyik fog hamarabb elfáradni

mondta a Washington Examinernek Franz-Stefan Gady, a Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézetének és az Új Amerikai Biztonság Központjának vezető munkatársa, aki még júliusban járt Ukrajnában.

A szakértő szerint Ukrajna nehezebb helyzetben van, és az ország számára korlátozott az az időablak, amelyben támadó műveleteket folytathat. Tavaly az ukrán erők a déli Herszon városának november eleji visszafoglalása után alig haladtak előre. Mivel a szárazföldi erői lassan haladnak előre, Ukrajna dróncsapásokat használ a hadsereg hatókörének kiterjesztésére, miközben fejlettebb lőszerekre és kiképzésre vár – ezek a dróncsapások azonban minimális kárt okoznak, lényegében csak időhúzásról van szó.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Inkább arról kellene értekezni, hogyan szabadulhatna meg Magyarország az USA háborús szervezetétöl a NATO-tól.
    Aztán arról, hogy az EU milyen arányban és mibe szólhat bele zsarolás nélkül.
    Csak elborzadok ha arra gondolok, hogy az USA föparancsnoka egy szenilis bünözö, akit pelenkázni és ápolóknak irányítani kell.
    Az ö kezében van az atomháborút indító készülék.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához