2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Pánikol a Politico: Kezdenek az európaiak rájönni, hogy vajmi kevés ráhatásuk van az Unió működésére

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
15c57eb5c0f143dcaae6e61d3bd9930a

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Kijött egy új felmérés, miszerint az uniós állampolgárok úgy érzik, nincs ráhatásuk az EU-ra, a Politico egyből pániküzemmódba váltott.

Európa demokráciaproblémája – kezdte meg a szokásos reggeli brüsszeli hírlevelét a Politico. Az írásból kirí, hogy erősen pánikol a lap, ugyanis „egy felmérés szerint aggasztó az uniós demokrácia működésével kapcsolatos elégedetlenség mértéke”.

A Playbook által ismertetett felmérés szerint ugyanis az EU-ban komoly problémát jelent a demokrácia negatív megítélése a jövő júniusi európai parlamenti választások előtt,

mivel a megkérdezetteknek csak a fele vagy annál is kevesebb elégedett azzal, ahogyan a demokrácia működik uniós szinten.

„Az emberek mindenhol sokkal nagyobb valószínűséggel mondták azt, hogy az elmúlt évben romlott az EU-ról alkotott képük, mint azt, hogy javult” – írták. 

Az eredmények különösen lesújtóak voltak abban a kérdésben, hogy a válaszadók úgy érezték-e, hogy van befolyásuk az uniós politikai döntéshozatalra. A lap szerint „a felmérés azonban arra utal, hogy a választók úgy érzik, egyre kevesebb beleszólásuk van abba, hogyan működik az egész gépezet, miközben az EU egyre nagyobb hatást gyakorol az életükre”.

Az Ipsos felmérése Franciaországra, Lengyelországra, Horvátországra, Olaszországra és Svédországra terjedt ki.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek