2024.április 29.
Valéria, Péter

Politikai ügyészek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
soros mti

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Trump elnök elleni vádemelés a progresszív ügyészekről alkotott Soros-vízió diadalát jelenti.

Arra a hírre reagálva, hogy Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész vádat emelt Donald Trump ellen New Yorkban, Ron DeSantis floridai kormányzó a Twitteren azt írta: “A jogrendszer fegyverként való felhasználása egy politikai célfeladat előmozdítása érdekében a feje tetejére állítja a jogállamiságot. Ez ellentétes az amerikai felfogással. A Soros által támogatott manhattani kerületi ügyész következetesen úgy csűrte-csavarta a törvényt, hogy leminősítse a bűncselekményeket és igazolja a téves értelmezéseket. Most pedig kiterjeszti a törvényt, hogy egy politikai ellenfelet vegyen célba.”

DeSantisnak minden pontban igaza van. Annak ellenére, hogy a közelmúltban megpróbálták tagadni a sötét pénzember részvételét, a progresszív mozgalmat valójában Soros György pénze támogatja. Csak 2016-ban Soros 3 millió dollárt ígért a kerületi ügyészi választások lebonyolítására országszerte. Az elmúlt évtizedben 40 millió dollárt költött hetvenöt társadalmi igazságszolgáltatási ügyész megválasztására. Soros több mint egymillió dollárral járult hozzá Bragg kampányához a Color of Change nevű szervezetén keresztül.

DeSantist antiszemitizmussal vádolták, amiért rávilágított Soros kulcsszerepére a progresszív mozgalomban. De míg a pénzember részvétele a bűnöket enyhén megítélő demokraták megválasztásában jól dokumentált, a kormányzó állítólagos zsidógyűlölete a legjobb esetben is csak feltételezés. Eközben Soros régóta támogatja az antiszemita szervezeteket, valamint egy civil szervezetet (NGO), amely támogatja a demokratikusan megválasztott izraeli kormány megdöntésére irányuló mozgalmat.

A milliárdos soha nem rejtette véka alá véleményét a progresszív kerületi ügyészekről. Tavaly szerkesztőségi cikket jelentetett meg a Wall Street Journalban “Miért támogatom a reformügyészeket” címmel. Soros megfogalmazta azt a szokásos kommunista érvet, hogy a bűnözés az igazságtalan társadalmi szervezet következménye. Azt ígérte, hogy az igazságtalanságok kijavítása csökkenteni fogja a bűnözést, és hogy a retrográd elemek ellenállását leszámítva a javítások könnyen megvalósíthatók. Arra utalt, hogy ellenfelei valójában az igazságtalanságot támogatják, és a biztonságot féltve manipulálják a választókat:

A rendszerünk bővelkedik igazságtalanságokban, amelyek miatt kevésbé vagyunk biztonságban. Az az elképzelés, hogy választanunk kell igazság és biztonság között, téves. Ezek egymást erősítik: ha az emberek bíznak az igazságszolgáltatási rendszerben, akkor az működni fog. És ha a rendszer működik, javulni fog a közbiztonság.

Ezt Soros az indulatos rasszista hévvel koronázta meg: „Tudomásul kell vennünk, hogy az Egyesült Államokban a fekete embereket ötször szívesebben küldik börtönbe, mint a fehér embereket. Ez olyan igazságtalanság, amely aláássa a mi demokráciánkat.” Amit Soros kimondatlanul hagyott, amikor leírta ezt a valóságtól eltérő vagy igazságtalan állítást, az az, hogy a kerületi ügyész pozíciója szükségszerűen átpolitizált lenne. Az általa javasolt eljárás szerint ahelyett, hogy egyszerűen vádat emelnének a vádlottak ellen, az ügyvédei ígéretet tesznek arra, hogy kiválasztják, ki emeljen vádat.

Soros kerületi ügyészeinek azonnali programja, hogy véget vessenek a kisebbségek “tömeges bebörtönzésének”. De természetesen nincs olyan, hogy “tömeges bebörtönzés”. Minden vádlott megkapta az őt törvényesen megillető jogot a tárgyaláshoz. Ugyanígy, az eltérő következmények nem a zsarnokság bizonyítékai, hanem talán a különböző kulturális és társadalmi szokások bizonyítékai. Az ilyen sajátságok süket fülekre találnak, amikor a progresszív szavazókról van szó, akik továbbra is kitartanak a hivatal fegyverként való felhasználása mellett a faji igazságosság érdekében.

Chesa Boudin, a Weather Underground terrorista fia, egykor a Soros-féle D.A. (kerületi ügyész) mozgalom plakátfiúja, rengeteg bizonyítékot hagyott hátra elvtársai azon szándékáról, hogy átpolitizálják a büntetőeljárást:

Úgy gondolom, hogy a kerületi ügyészi tisztség egy rendkívül fontos és erőteljes politikai pozíció, ahonnan ezeket a dolgokat meg lehet tenni [börtönbüntetés vagy “helyreállító igazságszolgáltatás”, vagy büntetés helyett közösségi szolgálat]. És úgy gondolom, hogy azzal, hogy elindulok és megnyerem ezt a versenyt, részese lehetek egy szélesebb nemzeti erőnek, amely valóban próbája annak, hol vannak a határok, hogy mi lehetséges e hivatal segítségével, amelyet túl sokáig hagytak társadalmunk legreakciósabb konzervatív erőinek kezében. … Az én véleményem az, hogy ha el akarjuk érni ezt az értelmes változást, akkor nem elég csak elfogadni egy olyan jogszabályt, mint amit Washingtonban az év elején láttunk, az Első Lépés Törvényt. Ha ez a törvényhozás lehetséges ebben az adminisztrációban [sic], ebben a szenátusban, képzeljék el, mit tehetünk meg helyi szinten egy olyan helyen, mint San Francisco.

Mint kiderült, San Franciscóban nem sok mindenre volt lehetőség. Miután másfél évig felügyelte a fentanil-disztópiába zuhanó várost, a “helyreállító igazságszolgáltatást” választotta a gyűlölet-bűncselekmények elkövetői számára, és vádat emelt korábbi kliense ellen, akinek akkor védője volt (egyértelmű összeférhetetlenség), Boudint visszahívták a szavazók.

Utódja Brooke Jenkins, egy korábbi helyettes kerületi ügyész, aki elhagyta a hivatalt, hogy segítsen a visszahívási kampányban. Jenkins megígérte, hogy gyilkossággal vádolja meg a drogkereskedőket, és eddig több vádat nyújtott be, mint Boudin, és összességében keményebb megközelítést alkalmazott. Mindazonáltal ő a kaliforniai törvény keretein belül működik, amely most, a 2014-es 47. indítvány jóváhagyása után, elnéző a bűnözőkkel szemben. Nem meglepő, hogy az erőszakos bűncselekmények száma továbbra is növekszik.

Boudin problémája San Francisco alapos progresszivizmusa volt. Egyszerűen lehetetlen volt olyan ürügyet koholni, amellyel távol lehetett tartani azokat a szavazókat, akik a törvény és a rend látszatát akarták. A helyi demokrata szocialisták riogathatnak konzervatív mumusokkal, akik hamarosan átveszik a várost és közép-baloldali lakosokkal, akik magukat “mérsékeltnek” nevezik, de a város továbbra is szilárdan progresszív.

New York City viszont politikailag sokkal sokszínűbb. A közelmúltban republikánus polgármestereket választott, és sok éven át Donald Trump otthona volt. Trumppal egy olyan politikai kerületi ügyészt, mint Bragg, megkapta a leckét. Kampánya során, amikor a Black Lives Matter-felvonulások következményeként fokozódott a bűnözés, Bragg rendszeresen célozgatott arra, hogy vádat emel Trump ellen. Emlékeztette a New York-iakat, hogy a főügyészi hivatalban töltött szolgálata alatt már több mint százszor beperelte Trumpot, és arról beszélt, hogy szándékában áll a hatalmon lévő embereket “elszámoltatni”.

DeSantisnak igaza van, amikor a Trump elleni vádiratát Amerika-ellenesnek nevezi. Nem csak arról van szó, hogy a hatalmon kívüli ellenzéki vezetők politikai felelősségre vonása banánköztársaságra jellegű dolog – ezt déli szomszédaink is megjegyezték. Ez a progresszív ügyészekről szóló Soros-vízió diadalát jelenti. A politikai folyamatba vetett hit erodálódása és fizikai urbánus környezetünk súlyosan nem biztonságos volta köztársaságunk demokratikus intézményeit veszélyezteti.

Forrás:theamericanconservative

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához