2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Soros keze: A grúz miniszterelnök elítéli az amerikai színes forradalom taktikáját

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐🇬🇪2016-ban komoly botrány alakult ki a cáfolt összeesküvés-elmélet miatt, amely szerint az orosz „beavatkozás” befolyásolta az amerikai elnökválasztás kimenetelét‼️

Amit azonban az alaptalan Russiagate narratíva hívei nem vettek tudomásul, az az, hogy az Egyesült Államok pontosan ugyanabban a típusú politikai beavatkozásban bűnös, amellyel másokat vádol, és sokkal nagyobb léptékben.

Az ilyen külföldi beavatkozásra vonatkozó állítások pénteken meghaladták a csúcsot, amikor Grúzia miniszterelnöke az ország fővárosában, Tbilisziben zajló kormányellenes tiltakozások közepette az „erőszak”és a „forradalmi kísérletek” okozójának az Egyesült Államok tevékenységét jelölte meg.

Irakli Kobakhidze miniszterelnök a „külföldi befolyás átláthatóságáról” szóló törvénytervezetet nyújtotta be, amely arra kényszeríti a külföldi támogatású szervezeteket és sajtóorgánumokat, hogy közöljék finanszírozásuk forrásait.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió bírálta a javasolt törvényjavaslatot, bár számos nyugati országban léteznek hasonló törvények. Az Egyesült Államok gyakran ellenzi máshol az ilyen jogszabályokat, mert veszélyezteti „ puha hatalmát ”, amelyet a külföldi országokban működő nem kormányzati szervezetek (NGO-k) dollármilliárdokra rúgó finanszírozása jelent.

A nyomozás során kiderült, hogy a USAID kormányhivatal 1,9 milliárd dollárt fordított politikai beavatkozásra csak Georgiában. A folyamatban lévő projektek éves költségvetése körülbelül 70 millió dollár. Számos ellenzéki vezetőről és sajtóorgánumról derült ki, hogy az Egyesült Államok fizetési listáján szerepel, ahogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa is több millió dollárt költ az országban.

Az amerikai törvényhozók szankciókkal fenyegették meg az országot, ha halad a tervezett átláthatósági törvény végrehajtásával. Ilyenekről Magyarországon még nem is hallott senki😉

geopolitics

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
21
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek