2024.április 26.
Ervin, Klétusz

Sunnyog a mainstream média a németországi tüntetésekről, több ezren tiltakoznak az uniós szankciók miatt (Videó)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
zra6h1 0yzi hd

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Valószínűleg nem sokáig lehet majd elérni azokat a felvételeket, melyek azon a frankfurti, lipcsei, drezdai és prágai tüntetéseken készültek, ahol több ezer ember tüntetett az uniós gazdaságpolitika miatt. Pikáns adalék, hogy miközben a németországi demonstrációkon egyre többen vesznek részt, addig a tekintélyes napilapban, a Frankfurter Allgemeine Zeitungban nem találni erről szóló beszámolót. Ellenben arról hosszas cikkben értekeznek, milyen fegyverszállítmánnyal segítenék az ukránokat. Steinmeier szövetségi elnök pedig a lap pénteki kiadásában úgy fogalmazott: a konfrontáció korszakára számít, és “gonosznak” nevezte az orosz vezetést, de a kialakult konfliktusért már Angela Merkel kormányát is felelősnek tartja, annak Oroszország-politikája miatt. Steimeier a Bellevue-kastélyban az ország helyzetéről mondott beszédében azt is kiemelte: Putyin „birodalmi megszállottsága” a korábbi világrendet romhalmazzá tette. „Ha a mai Oroszországot nézzük, nincs helye a régi álmoknak. Országaink ma egymás ellen vannak” – fogalmazott.

Lipcsében többezres tömeg tüntetett az Európai Unió és annak katasztrofális gazdaságpolitikája ellen, kiemelten az Oroszország elleni szankciók miatt. A Twitteren több videót is feltöltöttek a demonstrációról, egy neves közgazdász professzor  – aki szintén megosztotta a felvételt – úgy fogalmazott: valószínűleg az ilyen és ehhez hasonló tiltakozásokról nem számolnak majd be a mainstream médiában és felvetette annak lehetőségét is, hogy a videókat is törlik majd.

In Leipzig, GER, thousands gathered to protest against the EU and its disastrous economic policies, starting with EU SANCTIONS ON RUSSIA. You probably won’t see protests like this covered in the mainstream media, where they’ve been canceled.pic.twitter.com/GoV8NlxYKa

— Steve Hanke (@steve_hanke) October 30, 2022

De nem csupán Lipcsében, hanem Drezdában is komoly elégedetlenség van, legalábbis ezt bizonyítja, hogy ott is rendkívül haragos tömeg vonult utcára. Szintén a közösségi oldalon tették közzé az ott készült felvételt, amivel kapcsolatban úgy fogalmaznak: a drezdaiak nem akarnak éhen halni vagy megfagyni “Zelenszkij ukrán elnök háborúja miatt. Egy háború, amelyet az USA, az EU és a NATO provokált és vesz részt” – fogalmazott Steve Hanke közgazdász.

A Radio Genova azt is hozzáteszi: nem csupán Zelenszkij, de Ursula von der Leyen hibájából nem akarnak éhezni az emberek, és azt is hozzátették, hogy a média segítségével akarják a háborút folytatni. Felidézték, hogy nem csupán a németeknél, de Prágában is elégedetlenkedésüknek adtak hangot azok, akik szintén az ukrán elnököt és von der Leyent hibáztatják a kialakult helyzetért, ami miatt ők fáznak és éhezni kénytelenek.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung véletlenül elfelejtett beszámolni a tüntetésekről

Pikáns adalék, hogy miközben a németországi demonstrációkon egyre többen vesznek részt, addig a tekintélyes napilapban, a Frankfurter Allgemeine Zeitungban nem találni erről szóló beszámolót. Ellenben arról hosszas cikkben értekeznek, milyen fegyverszállítmánnyal segítenék az ukránokat. Steinmeier szövetségi elnök pedig a lap pénteki kiadásában úgy fogalmazott: a konfrontáció korszakára számít, és “gonosznak” nevezte az orosz vezetést, de a kialakult konfliktusért már Angela Merkel kormányát is felelősnek tartja, annak Oroszország-politikája miatt. Steimeier a Bellevue-kastélyban az ország helyzetéről mondott beszédében azt is kiemelte: Putyin „birodalmi megszállottsága” a korábbi világrendet romhalmazzá tette. „Ha a mai Oroszországot nézzük, nincs helye a régi álmoknak. Országaink ma egymás ellen vannak ”- fogalmazott.

Forrás:Pesti Srácok

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek