2024.május 6.
Ivett, Frida, Judit, Yvett

Négy napos áramszünet után kinyílnának a börtönkapuk Németországban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
spandau 1000x600

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Frank-Walter Steinmeier, Németország köztársasági elnöke berántotta a közhelygenerátort, és a közelgő sötét, vad időkről beszélt, amelyben a németeknek össze kell tartaniuk. Egy szóval sem említette, hogy a nehézségeket jórészt a brüsszeli szankciók okozzák, és hogy a sokat emlegetett morális győzelemmel sem fűteni, sem világítani nem lehet majd a télen.

Megszólalt viszont a lipcsei bíróság elnöke, Michel Wolting, aki egy közbiztonsági előrejelzésben kendőzetlenül beszélt egy hosszabb áramkimaradás veszélyeiről:

Közvetlen életveszélyben leszünk. A sötétben olyan emberi viselkedési formák fognak előjönni, amelyek létezéséről fogalmunk sem volt eddig.

Minden munkatársának azt javasolja, hogy gondoskodjanak a személyes védelmükről:

Senki ne menjen egyedül az utcára, szerezzenek be stabil, jól működő elemlámpákat, a nőknél legyen könnygázspray.

A bíróság dolgozói már eddig is aggodalommal tekintettek a tél elé, és sokakban komoly félsz van a villany- és gázkimaradásoktól.

Berlinben sem jobb a helyzet

A Belügyi Szenátus megválaszolta az AfD párt (Alternatíva Németországnak) írásos kérdését azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a berlini büntetés-végrehajtási intézetek üzemeltetésével egy hosszú áramszünet esetében. A jelentésből kiderül, hogy négy nap elteltével ki kellene engedni a fogvatartottakat, mivel nem lennének képesek fenntartani a börtönök működését. Az elítéltek szabadon bocsájtását katasztrófahelyzetben a német törvények is garantálják.

Joachim Hermann (CSU) bajor belügyminisztert is aggodalommal tölti el, hogy mi lesz, ha sötétbe borul az ország. A belügyminiszteri konferencián aggodalmát fejezte ki amiatt, mert nincs egységes, szövetségi katasztrófavédelmi terv az ilyen esetekre. Igazából minden polgármester maga dönt a vészhelyzeti tervekről és a készenlétről. Hasonló véleményen van Martin Voss katasztrófakutató:

A szövetségi tagállamoknak meg kellene állapodniuk egy egységes polgári védelmi tervről. Ezt az önkormányzatokkal közösen lenne észszerű megvalósítani.

A német köztévé, az ARD „Report Mainz” című magazinja 200 település vezetőjét kérdezte meg arról, hogy rendelkeznek-e katasztrófavédelmi tervvel és található-e vészhelyzeti ivóvízkút a településen vagy annak közelében, mivel áram nélkül a vízművek pumpái sem működnek. A megkérdezett települések közül 101 semmilyen védelmi tervvel nem rendelkezik és víztartalékuk sincs.

(A nyitóképen a spandaui börtön szerepel.)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek