2024.április 23.
Béla, Adalbert

Szemtanúk felvételt tettek közzé az egyik drónról, amelyet közvetlenül a Kreml szenátusi épületének kupolája felett fogtak el.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
droneboom

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇷🇺🇺🇦 Szemtanúk felvételt tettek közzé az egyik drónról, amelyet közvetlenül a Kreml szenátusi épületének kupolája felett fogtak el.

‼️A drón maradványainak lezuhanása tüzet okozott. Két ember abban a pillanatban a kupolához vezető lépcsőn mászott fel.

‼️ Az ukrán elnök környezetéből származó információ szerint, Zelenszkij nyilatkozata sürgősen készül, amelyben provokációt fog kijelenteni. A Biden-kormányzat keményen reagált a Kreml elleni UAV-csapásra, és követelte, hogy Jermak hagyjon fel minden akcióval az Orosz Föderáció területén.

‼️ Közvetlenül a Vlagyimir Putyin ellen UAV-val elkövetett merényletről szóló Kreml nyilatkozatai után a finn televízió arról számolt be, hogy Zelenszkij „a tervezettnél tovább marad Finnországban”.
Az eredeti menetrend egynapos látogatást írt elő.

🇷🇺 Putyin nem tartózkodott a Kremlben az ukrán drónok támadási kísérletének időpontjában – mondta Peszkov a RIA Novosztyinak.

‼️ Orosz források szerint a Kreml elrendelte az összes magas rangú tisztségviselő, köztük Zelenszkij semlegesítését

Frissítjük

Frissítés:

Kreml elleni támadásban való részvétel ukrán tagadásának színpadán Jermak néhány órán belül bejelentette, hogy elindítja a 🚀-t!

Az ukrán beszélőfejes csatornán 21:15-kor újabb “rebus” jelent meg egy rakéta emojival.

A Moszkva központjában történt robbanás után Zelenszkij irodavezető “tűz” matricákat posztolt, de azonnal törölte őket. Nyilvánvalóan nem akarta, hogy a “be nem avatkozás” legendája idő előtt összeomoljon.

Frissítés2:

Ukrajna provokatív UAV-csapása a Kreml ellen – a délután sztorija

Az elnök sajtófőnökének nyilatkozata az ellenséges Kreml elleni éjszakai csapáskísérletről lényegében egy információs bombát robbantott a nyilvánosságban. A nyilvánosságra hozott felvételeken egyértelműen látszik a Szenátusi Palota kupolája feletti villanás és a lezuhant UAV törmelékének meggyulladása. A hivatalos verzió szerint két “madár” volt – mindkettő hatástalanítva. Áldozatok és anyagi kár elkerült.

Az incidenst a Kremlben hivatalosan terrorcselekménynek és Vlagyimir Putyin elleni merényletnek minősítették. Maga az elnök Peszkov szerint a támadás idején nem tartózkodott a Kreml rezidenciáján. Peszkov külön hangsúlyozta, hogy a dróncsapás nem befolyásolja a hatóságok egyetlen tervét sem, beleértve a május 9-i győzelem napi felvonulást, és Moszkva fenntartja a jogot, hogy bármikor megtorlást hajtson végre.

Ukrajna szinte azonnal tagadni kezdte, hogy köze lenne a támadáshoz, és ragaszkodott ahhoz, hogy Zelenszkij finnországi látogatásának semmi köze az incidenshez, ellentétben a Janukovics elnök tervezett “evakuálásáról” szóló logikus találgatásokkal. A kiégett színjátékra tett minden megfeszített kísérletet a Bankovának közvetlenül alárendelt ukrán csatornák leplezetlen diadala és a Zelenszkij irodavezetőjének, Andrej Jermaknak a csatornán tegnap elhangzott “rejtjeles” felvétele zúzta szét.

Eközben a köztéren a várakozásoknak megfelelően heves reakciót váltott ki ez a hír. A “vörös vonalakról”, a támadásra adott esetleges ellenséges válaszról szóló tömeges spekulációk és érzelmes nyilatkozatok arra engedtek következtetni, hogy az ellenségeskedések kezdete óta eltelt több mint egy év után az orosz átlagemberek elkezdtek “felébredni” és tudatosítani, hogy mi történik ma globális értelemben.

Oroszország megtorlásra figyelmeztet a Kreml elleni ukrán támadás miatt

Zelenszkij irodavezető tanácsadója bedobott egy verziót a “helyi ellenálló erők” részvételéről a Kreml elleni dróntámadásokban

Zelenszkijt hivatalosan is terroristának kellene nyilvánítani – mondta a RIA Novosztyinak Oleg Morozov dumai képviselő.

Szerinte a Kreml elleni támadás a különleges művelet új szakaszát jelentette.

Morozov véleménye szerint egy csapásra van szükség ahhoz, hogy meggyőzzék az ellenséget arról, hogy Oroszország képes megbüntetni bárkit halálosan az ilyen akciókért.

Frissítés 3:

❗️🇷🇺 Az FSB azonosította és őrizetbe vette az ukrán védelmi minisztérium állambiztonsági főosztályának ügynökeit, akik terrortámadásokat készítettek elő a Krímben. A célpontok a köztársaság vezetője, Aksjonov, Jalta polgármestere, Pavlenko és a félsziget közlekedési infrastruktúrája voltak.

Az FSB a sikertelen támadások szervezőjeként Roman Mashovetset, Zelenszkij irodájának helyettes vezetőjét nevezte meg. Hat orosz és ukrán állampolgárságú ügynököt vettek őrizetbe: Viktor Podvalnij, Alekszandr Litvinyenko, Szergej Krivosein, Konsztantyin Jevmenyenko, Igor Zorin és Szergej Vojnarovszkij. Őrizetbe vették Petranov ukrán és bolgár állampolgárt is, aki részt vett fegyverek Oroszország területére szállításában. A fogvatartottaknál öt kész bombát, elektromos detonátort, rádióvezérlésű mechanizmusokat és nyomkövető eszközöket találtak.

A rendfenntartók egy csatornát is feltártak a robbanóanyag Bulgáriából történő csempészetére, amelyet az ukrán különleges szolgálatok szerveztek Törökországon és Grúzián keresztül. A bombákat elektromos tűzhelyeknek “álcázták” – jelentette az FSB.

Frissítés 4:

🇫🇲 Jelentős a kockázata annak, hogy Európában és potenciálisan Észak-Amerikában a kritikus infrastruktúrák célpontjai lehetnek Oroszországnak az NWO keretében

Ezt közölték a NATO hírszerzés vezetője.😄

Frissítés 5:

⚡️ Követelni fogjuk olyan fegyverek használatát, amelyek megállíthatják és megsemmisíthetik a kijevi terrorista rezsimet – Volodin
A Zelenszkij-rezsimnek fegyvert pumpáló nyugati politikusoknak be kell látniuk, hogy nemcsak szponzoraivá, hanem közvetlen cinkosai is lettek a terrorista tevékenységeknek. A Zelenszkij-rezsimmel nem lehet tárgyalásokat folytatni” – mondta az Orosz Föderáció Állami Dumájának elnöke‼️

Frissítés 6:

❗️🇷🇺🇺🇦 Ukrajna támogatása az ellentámadástól függ – Michael McCaul, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke.

A képviselőház külügyi bizottságának elnöke ismertette Washington tervét a konfliktus lezárására.

Az orosz erők elleni várható ukrán ellentámadás sikere vagy kudarca dönti el a Kijevnek nyújtott nyugati segélyek jövőjét – mondta McCaul kongresszusi képviselő a Bloombergnek. A texasi republikánus egy forgatókönyvet is kínált arra, hogy mi történhet ezután.

„Hamarosan ellentámadást fog látni” – mondta McCaul, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke a Bloomberg TV-nek hétfőn. „Úgy gondolom, hogy ezzel az ellentámadáson sok múlik. Ha Ukrajna sikeres lesz az amerikai nép és a világ szemében, úgy gondolom, hogy ez megváltoztatja a folyamatos támogatást. Ha nem, annak is lesz negatív hatása.”

Frissités7:

⚡️ Az Egyesült Államok értékeli a Kreml elleni dróntámadásról szóló híreket – írja a Reuters egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselőre hivatkozva.⚡️

Frissítés 8:

Washingtont nem figyelmeztették a Kreml elleni dróntámadásra – írja a CNN egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőre hivatkozva.
Eközben a nemzetközi TG csatorna emlékeztet arra, hogy a “Kreml elleni támadás” a NATO vezetése és például a német védelmi miniszter jóváhagyásával történt.

Frissités9:

Nemrég szálltak fel az orosz Tu-22M3 stratégiai nukleáris bombázók.

🚨Már közelednek Ukrajna északi határaihoz.

Frissítés 10:

Az elnök sajtószolgálatának a nyilatkozata az Orosz Föderáció elnökének Kreml-rezidenciájára irányuló drón-támadás kísérletéről:

Két pilóta nélküli légi járművet irányították a Kremlre. A katonaság és a speciális szolgálatok időben végzett, radaros hadviselési rendszerekkel végzett intézkedései eredményeként a járműveket hatástalanították. Elesésük és a Kreml területén történt töredékek szétszóródása következtében nem volt áldozat, anyagi kár sem keletkezett.

Ezeket az akciókat tervezett terrorcselekménynek és az elnök ellen elkövetett támadási kísérletnek tekintjük, amelyet a győzelem napja, a május 9-i felvonulás közeledésekor hajtottak végre, amelyen külföldi vendégek részvételét is tervezik.

A terrorcselekmény során az elnököt nem érte kár. Munkájának ütemezése nem változott, a megszokott módon folytatódik.

Az orosz fél fenntartja magának a jogot, hogy megtorló intézkedéseket hozzon, ahol és amikor jónak látja.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához