2024.június 22.
Paulina, Tamás

Váratlan német előrejelzés: az oroszok elsöprő győzelmet aratnak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ukraj

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Miért szinte lehetetlen, hogy Ukrajna nyerjen – ezzel a címmel közölt elemzést az orosz-ukrán háborúról a Die Welt saját tudósítójától. A cikk azért feltűnést keltő, mert a német lap erősen Ukrajna- és háborúpárti, a Leopard tankok küldését például több cikkben is ünnepelte. Az elemzésben mégis úgy vélik, Oroszország nem csak katonailag, hanem politikailag is megnyeri a háborút.

Bármilyen keserű is ez, Ukrajna győzelme napról napra kevésbé valószínű. (…) Nem csoda, hogy a nyugati diplomaták mostanában egyre többet beszélnek a tűzszünetről –

kezdi cikkét a lap brüsszeli tudósítója, aki érveit négy pontban foglalja össze.

1. A látszat ellenére a Nyugat éppen csak annyira támogatja Ukrajnát, hogy az ukránok ne kapituláljanak azonnal, annyira nem, hogy nyerhessenek.

2. Oroszország már tönkretette Ukrajna kritikus infrastruktúrájának 60-70 százalékát, és semmi jele, hogy olyan légvédelmi rendszereket kapnának az ukránok, amellyel ennek folytatását meg tudják állítani. Miközben nyugati hírszerzési források szerint az oroszoknak még mindig rengeteg rakétájuk és drónjuk van.

3. Hiába küldenek precíziós fegyvereket a NATO-országok, ezekkel Moszkva kevésbé hatékony, de tömeges fegyverarzenált tud szembeállítani. A londoni székhelyű International Institute of Strategic Studies nevű intézet szerint a közeljövőben 4 ezer orosz tank kerülhet a harctérre (vessük ezt össze az érkező kétszer 14 Leoparddal – a szerk).

4. Ukrajna kifogy a katonákból is (már a hatvan év fölöttieket sorozzák – a szerk.), miközben az oroszok csak most küldik a frontra az ősszel besorozott 200 ezer katonájukat, de nyáron állítólag további 500 ezer embert tudnak hadrendbe állítani. Az utánpótlás pedig gigantikus: a Die Welt szerint akár 30 millió katonát is a frontra küldhet Putyin.

Emiatt pedig – foglalja össze egy ötödik pontban a lap szerzője az érvelést – Oroszország nemcsak katonailag, hanem politikailag is megnyeri a háborút. Ukrajna újjáépítése sokkal nehezebb és költségesebb lesz, a NATO-tagság lehetetlenné válik és Ukrajna EU-tagsága is – legjobb esetben – sokkal messzebb lesz, mint azt az ukrán kormány szeretné. Percről perce közvetítésünket itt éri el a háborúról.

Forrás:Origo

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. “Váratlan német előrejelzés: az oroszok elsöprő győzelmet aratnak.”
    Számomra ez az első perctől kezdve evidencia volt.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek