2024.április 19.
Emma, Malvin, Zseraldina

29 éves transznő győzte le a 13 éves kislányt New York női gördeszkabajnokságán

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
gördeszka

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A biológiailag férfi, de magát nőnek valló versenyző egy 10 éves kislányt is maga mögé utasított.

“Férfi nyerte a női gördeszkázás döntőjét és a pénzt a Boardr Open NYC mai versenyén” – tweetelte szombaton Taylor Silverman profi gördeszkás.

A sportolónő, aki korábban már többször kritizálta, hogy biológiai férfiak is indulhatnak női gördeszkaversenyeken, egy képet is mellékelt a posztjához, amin egy férfias vonásokkal rendelkező “nő” látható mint a New York-i torna győztese.

 

 

Habár első blikkre meglehetősen szürreálisnak tűnik a történet, sajnos nem az, a verseny másnapján ugyanis gyakorlatilag az egész amerikai média beszámolt a 29 éves transznő, Ricci Tres “világraszóló diadaláról”, aki a győzelem mellé 500 dollár (közel 200 ezer forint) pénzjutalmat is kapott.

A férfinak született gördeszkás mögött a második helyen egy 13 éves kislány, Shiloh Catori végzett, de a 10 éves Juri Iikura is az előkelő 5. helyet szerezte meg.

Ricci Tres korábban a nemzetközi mezőnyben is bepróbálkozott, azonban a mérések során a  Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szabványai szerint túl magas volt a tesztoszteronszintje, így nem kvalifikálhatott a tokiói olimpia női gördeszkaversenyére.

 

Kiemelt képünkön Ricci Tres (balra) és Shiloh Catori (jobbra)

 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához