2024.március 28.
Gedeon, Johanna

A genderlobbi térnyerése a német katolikus egyházban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
wie gott uns schuf

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Kedden beszámoltunk a német Neuer Anfang (Új Kezdet) nevű, laikus katolikusokból álló normalitáspárti csoport közleményéről, melyben 7 kérdést fogalmaztak meg a német püspöki kar felé az egyház legnagyobb problémáival kapcsolatban. A német püspöki kar nagyobb része ugyanis helyesli a Szinódusi út nevű, masszív balliberális befolyás alatt álló, szintén laikus katolikusokból álló mozgalmat. Mai cikkünkben folytatjuk a közlemény feldolgozását, melyben Prof. Dr. Magnus Striet, a liberális-queer teológia alapvetéseit követő, a freiburgi egyetemen teológiát oktató professzor szélsőségesen liberális kijelentéseivel, illetve a Szinódusi út hivatalos állításaival ismerkedhetünk meg.

Genderlobbi, homoszexuális propaganda és az alapvető keresztény értékek megkérdőjelezése

Az alábbiakban Magnus Striet különböző német lapokban megjelent írásaiból és vele készült interjúkból kiemelt részleteket olvashatnak, amelyek már önmagukban is olyan egyértelműek és megdöbbentőek, hogy nem igényelnek külön szerkesztői megjegyzéseket.

„Az, hogy Isten az embert férfinak és nőnek teremtette, vagy hogy a házasságot egy férfi és egy nő szentségének szánta, egyszerűen az ember értelmezése. És egy ilyen, teológiailag ambiciózus értelmezés nagyon világosan mutatja a történelmi változás minden jelét.”

„Először is, nem fogadható el olyan Isten, aki nem tiszteli az ember szabadságát és így az általa követelt szabad önrendelkezési jogot. Vagy a szabadság a legfőbb, vagy nem. De ha az, akkor Isten sem mentesülhet annak tiszteletben tartása alól. És mivel mindig csak a lehetséges Istenről gondolkodunk, az az Isten, akit remélünk, olyan kell, hogy legyen, aki feltétlenül tiszteletben tartja a sikeres kapcsolati életet. És még inkább, aki gyönyörködik benne. És ezért ennek az Istennek egy olyan kultúrában is gyönyörködnie kell, amely a szexuális preferenciáktól függetlenül értékeli a kapcsolatok sikerét.”

„Ezért nem fogadható el olyan Isten, aki nem áll ki az ember szabadságának méltósága mellett.”

„Azt, hogy mi az igazságos, újra és újra meg kell keresni és ki kell egyensúlyozni. Az etikailag felelős önrendelkezés kulcsfontosságú. Ezen semmilyen istenhit nem változtathat – eltekintve attól, hogy sok istenhit vagy vallás nem tett mást, mint hozzájárult egy társadalom megbékítéséhez.”

Az idézetek a Neuer Anfang közleményéből származnak, melyet ide kattintva lehet elolvasni.

Magyarországot is elérte az őrület

Alapvető egyházi dogmák és tanítások megkérdőjelezése, homoszexuális és genderpropaganda, ráadásul mindez egy teológus tollából. A jelenség nem csak Németországban, de hazánkban is ismert. Gondolhatunk itt az olyan, magukat „feminista teológusként” meghatározó, azonban a keresztény tanításoktól és értékrendtől meglehetősen távol álló személyekre, mint Perintfalvi Rita, aki az utóbbi időben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a nyíltan kereszténygyűlölő, mások halálát kívánó, a sportban saját nemzete ellen szurkoló Homonnay Gergellyel, Gyurcsány Ferenc propagandistájával fűzte szorosra viszonyát – egészen Homonnay újév hajnalán, egy római homoszexuális bárban bekövetkezett haláláig, amelyet feltehetően kábítószer-túladagolás okozott.

De Perintfalvi korábban előszeretettel haknizott a Magyar Ateista Társaság neves alakjaival, Waldmann Tamással és Békés Gáspárral, akikkel többek között a Gellért-hegyi kereszt szivárványszínű kivilágítását tervezték. Hosszan lehetne még sorolni Perintfalvi vallás- és keresztényellenes tetteit és megnyilvánulásait, ám jelen párhuzam csupán azt a célt szolgálta, hogy lássuk:

„ezek ugyanazok”, és ha abban a hamis tudatban ringatjuk magunkat, hogy „tőlünk ez nagyon távol van”, súlyosan tévedünk.

Gyorsan terjednek a kulturmarxista ideológiák a német katolikus egyházon belül

Németországban nemcsak teológusok, de laikus csoportok, mint például a már említett Szinódusi út, illetve a német püspöki kar tagjai is gyakran hozakodnak elő a fentiekhez hasonló szélsőséges és a keresztény tanításoktól a lehető legtávolabb álló kijelentésekkel.

Helmut Dieser, az Aachen-i Egyházmegye püspöke például arról beszélt a katholisch.de katolikus portálnak, hogy reméli, hogy lesznek olyanok az egyházon belül, akik megáldják a homoszexuális párokat, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy egyetemesen még nem tartanak itt a katolikusok. Rajta kívül számos más német püspök tett már hasonló kijelentéseket, ami annak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy sokan közülük a Szinódusi út hangos támogatói.

Ez, a magát katolikusnak nevező csoport is előszeretettel harcol a genderideológia egyházon belüli terjesztéséért. A nemek közötti különbségek elmosásával lehetővé tennék olyan egyházi tisztségek betöltését nők számára, amelyeket hagyományosan csak férfiak tölthetnek be, de természetesen a homoszexualitás mint bűn relativizálásával is foglalkoznak.

„Szexualitásuk – amely szexuális aktusokban is megvalósul – nem Istentől elválasztó bűn, és nem ítélhető meg önmagában rossznak”

– olvasható a csoport egyik hivatalos dokumentumában.

A német egyházon belül súlyos problémát jelent az egyre növekvő balliberális ideológiai befolyás. Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy 125 egyházi alkalmazott coming-outolt mint queer személy, illetve, hogy a német köztelevízió műsoraiban a katolikus papság ellen hangol.

Mindezzel együtt látható, hogy mekkora jelentősége van a Neuer Anfang tevékenységének. Meglehet, hogy ők a német egyház utolsó esélye, mielőtt végleg rátérnének egy olyan útra, amelyről már lehetetlen visszafordulni.

Nincs még minden veszve Németországban: Fellázadtak a normalitáspárti katolikusok az egyház balra tolódása ellen

 

 

Kiemelt képünkön részlet a német köztelevízió Wie Gott uns schuf című műsorából. Forrás: ardmediathek.de 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 válasz

  1. Mi a Pápa hozzáállása ezekhez az eretnek papokhoz??? Régebben az ilyeneket kitagadta az egyház és az antikrisztus híveinek tartotta. Én egyszerűen a sátán szolgáinak tartom őket. Magyar A.

  2. A német katolikus egyház már régen nem katolikus és egyháznak sem nevezném.
    Szégyen ez és mélységesen elszomorító, hogy a nagy nyugati kultúra, amely állandóan lenéz és kioktat mindenkit, itt, ilyen mélységekben van!
    Aki hisz Istenben és vallását meg is vallja, meg kell, hogy őrizze hitét, mint egy mécses fényét, hogy világítson a sötétségben, várva, hogy jobb idők jöjjenek ismét. Mert jönni fognak. Addig pedig ki kell tartanunk, mit annak idején a katakombákban az őskeresztény testvéreink tették !
    Christus imperat !

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához