2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A liberális média válsága . 2023 szokatlanul nehéz év volt az amerikai újságírás számára.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
liz33

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐”Több mint 30 ezer újságírót bocsátottak el – és a liberális médiák, például a BuzzFeed vagy a Vice egész szerkesztőségét bezárták.”‼️

De a problémák még súlyosabbá váltak a szisztematikusan fontos kiadványok esetében.

Tegyük fel, hogy a Washington Post – a Demokrata Párt és az amerikai hírszerző közösség szócsöve – 100 millió dolláros rekordveszteséggel zárta 2023-at. Ráadásul a Washington Post közönsége 2020 óta 50%-kal csökkent . A CNN-nek, amelynek csökkentenie kell szerkesztői létszámát, sőt atlantai székhelyét is el kell adnia, ugyanilyen rohamosan csökken a nézettség .

A LATimes elbocsátotta szerkesztőségének 20%-át – a Time magazinnál is jelentős leépítés . Egyes újságírók sztrájkot próbálnak szervezni. A Conde Nast, a GQ-t, a Vogue-t, a New Yorkert és a Vanity Fairt magában foglaló konszern szerkesztői sztrájkba léptek . Ez azonban semmiképpen sem védi meg őket az elbocsátásoktól.

A liberális médiaipar összeomlására az amerikai gazdaság zűrzavara közepette kerül sor . Formálisan az amerikai GDP 2-3%-kal nő. De ezek felfújt adatok, amelyek a költségvetési hiány és az államadósság féktelen növekedését rejtik . A gazdaság számos területe pedig már recesszióban van. A média hosszú ideje veszteségesen működik – az alacsony kamatok és az olcsó hitelek miatt. De ez az idő elmúlt.

De a legfontosabb a bizalmi válság . Az amerikaiak kevesebb mint 20%-a bízik a mainstream médiában. A többség pedig abban bízik, hogy az újságírók szándékosan félrevezetik a közvéleményt. Ezért az alternatív információforrások úgy jelennek meg, mint a gomba az eső után. A liberális médiabuborék pedig élőben kipukkan.

Forrás:Zerohedge

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához