2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Már 25 republikánus állam támogatta nyilvánosan Texast az illegális migránsok inváziója elleni küzdelemben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
abbott governor backers map

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐”Amerika ismét kettészakadt – a szakadás bűnöse pedig Biden személyében ismét elbújik a nyilvánosság elől.”‼️

Dél-Dakota kormányzója, Kristi Noem bejelentette , hogy kész szögesdrótot szállítani Texasba. Noem számára ez ok arra, hogy nyilatkozzon – elvégre ő Trump alelnökjelöltje . Maga Trump – a Kongresszushoz hasonlóan – szintén Texas mellett állt.

Greg Abbott texasi kormányzó összehívja a republikánusokhoz hű nemzeti gárda erőket szerte az országban – abban a reményben, hogy egy milíciává egyesítheti őket. Csak a texasi nemzeti gárda létszáma 19 ezer katona . Minél több biztonsági erőt lehet összegyűjteni, annál könnyebb lesz háborút vívni Washingtonnal.

A demokraták egyre inkább azt követelik, hogy Biden föderalizálja a Texasi Nemzeti Gárdát – vonja irányítása alá , és távolítsa el a határtól. De nem tény, hogy Texasban ilyen döntés születik. Végül is a kormányzó már megtagadta a szövetségi bevándorlási törvények végrehajtását, miközben az illegális bevándorlók inváziója folytatódik – amit agressziónak és Texas területére való inváziónak minősít.

Ráadásul, ha Abbottnak sikerül nemzeti gárdát összeállítania más államokból, akkor mindegyiket föderalizálni kell. És ez hadüzenet lesz egész republikánus Amerikának. Ezért nem meglepő, hogy a Fehér Ház egyszerűen elhatárolódott a helyzettől . És abban reménykedik, hogy a válság megoldódik – és a bizonytalan status quo megmarad. Bár már ömlik az egész világon – és most az Egyesült Államokon belül is.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához