2024.április 26.
Ervin, Klétusz

A műbalhé határai

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
cenzura

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Itt és ne tovább! Állítsuk meg – akit kell!! Ebben a minden eddiginél „demokratikusabb” világban, ahol az őrület, a gonoszság, a világméretű ostobaság és az aljasság talán sohasem látott mértékben tobzódni látszik, íme az újabb mű balhé. Akik még nem értesültek róla, azoknak írom: A románok feljelentették és beidézték Orbán Viktort, hogy őket idézzem, a magyar nacionalista kormányfőt, mégpedig a Tusnádfürdőn elmondott, szerintük nacionalista, rasszista beszéde miatt. A román Liberális Párt alelnöke fejéből pattant ki az ötlet, mármint a feljelentés ötlete. Az úriember amúgy idegengyűlölettel és antiszemitizmussal foglalkozik, ami azt illeti, jó sok dolga lehet hazájában. Most viszont szintet lépett, és egy másik ország miniszterelnökét vádolgatja. Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy nagyon meg vagyunk lepődve. Nem vagyunk. Megszoktuk. Tudjuk, hogy az Úz-völgyi sírrongálók nem idegengyűlölők. A romániai magyar szobrok-rongálói, a falakra magyarellenes mondatokat írók nem rasszisták és nem idegengyűlölők. Csak Orbán Viktor az.

Fröcsög tehát a gyűlölet, ki tudja, hol áll meg? Hogy világméretűvé vált, azt is nehéz lenne vitatni. Mű-balhé mű-balhé után, ez jellemzi mindennapjainkat. S egyelőre nincs orvosság arra, miként is lehetne megállítani az őrületet? Az őrületet, melyet a boszorkánykonyhákban főztek és főznek ki minden nap. Ha lúd, legyen hát kövér! A mai naptól kéretik nemzetközi bíróság elé állítani /gondolom, a kivégző-osztag csak azután jön/ mindenkit, aki nem óhajt letérdelni aljas bűnözők emlékére. Akik azt merik állítani, hogy az apa férfi, az anya meg nő. Akik gyermekük nevelését nem akarják aberrált magamutogatók, gyermek-megrontók kezébe adni. Akik hazájukban nem óhajtanak úgymond kevert társadalomban élni, mert nem akarják mások vallási és életmód-béli szokásaikat átvenni. Akik úgy gondolják, hogy nem óhajtják Soros úr nézeteit magukévá tenni. Akik nem óhajtanak támogatni olyan háborúkat, amelyekhez semmi közük. Akik úgy gondolják, a kommunizmus őrülete után nem kívánnak újabb őrületeket életük részévé tenni. Akik a történelem gazságainak helyébe igazságot akarnak. S akik elutasítanak mindenféle műbalhét, jöjjön az bárkitől és bárhonnan, mert van bennük mérce, az ő igazságos Istenük teremtette mérce.

Ezt a mércét, közte a szabad gondolkodás mércéjét szegte most meg a román politikus. Persze van abban valami diszkrét báj és abszurditás, hogy egy román ember vádolja miniszterelnökünket, de ennek bizonyítékaival álljanak elő a történészek. Mi, civilek pedig mondjuk már ki végre, ha kell, nagyon hangosan, hogy itt, és ne tovább! Tényleg veszélybe került a szólás és gondolatszabadság.

Pár évvel ezelőtt, 2018-ban egy kiváló cseh pap, Prof. Petr Pit’ha, prágai katolikus püspök, aki pontosan tisztában volt Európa önfeladásával, valamint rejtett békétlenségével is, imígyen fogalmazott egy ünnepségen: „Hitehagyottak és nevetségesek vagyunk. Elveszítettük a kultúra értékét, és katedrálisaink összeomlanak, az emberi közösségek egymással veszekedő egoisták hordájává változnak. Elveszítettük az emberi értéket és mértéket. Mert teljesen nyilvánvaló, logikus, ha eldobjuk kereszténységünket, és megszabadulunk Istentől, akkor megszabadulunk az embertől is. Mert többé nem fogjuk tudni, hogy kell kinéznie az embernek. Miért tiszteljenek bennünket a muzulmánok, ha nekik van istenünk, és nekünk semmilyen istenünk nincs. És miért kellene tisztességesen viselkedniük, és emberségesen tárgyalni velünk, ha látják, hogyan viselkedünk mi egymással. Békéről beszélünk, meg akarjuk védeni, de nekünk magunknak sincs. Sem bennünk, sem köztünk. Meg akarjuk védeni az igazságosságot, de csak a tiltásokat szaporítjuk. Sem az Igazságosságot, sem a Békét senki nem fogja bevezetni, mert ezek a tisztességből nőnek ki.”

Tisztelt Muraru Úr! Feljelentgetés helyett próbálja megérteni a fentebbi sorokat, püspök úr szavait, s ne próbálja szaporítani a tiltásokat. Az igazságok kimondása nem idegengyűlölet. Egy nép akarata és függetlenség-vágya nem rasszizmus. Az pedig, hogy saját országáról, de a világról, vagy bármiről is mit gondol egy miniszterelnök, vagy bárki más, az a gondolatszabadsághoz tartozik. S ezt Ön egyelőre nem tilthatja meg. Vitatkozhat vele, de nem címkézhet. Márpedig Ön és sajnos sokan a világ diktátorai közül címkéznek. Kedvük szerint ítélkeznek, csak éppen bizonyítékkal nem szolgálnak soha.

Nem is tudom, miért jutott eszembe Einstein híres mondása. „csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok biztos.”

Kondor Katalin

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Román feljelentő? Némi készpénzt kell a markába nyomni és visszavonja a feljelentést…

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek