2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A Nyugat Ukrajnában? Á dehogy..

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐🇺🇦Nyugati országok térdig benne vannak az ukrajnai proxy-konfliktusban‼️

🔺Kanada is fenntartott egy “kis” katonai jelenlétet Ukrajnában diplomáciai védelem céljából, és 2014-től kezdődően, egészen 2022-ig olyan kiképzési missziókat hajtott végre, mint az Egyesítő hadművelet. Bill Blair nemzetvédelmi miniszter azt sugallta, hogy a kiképzők visszatérhetnek, “amikor a körülmények lehetővé teszik”. A jelentések szerint Kanadából mintegy 1005 zsoldost küldtek Ukrajnába, és március közepéig 422 áldozatot jelentettek.

🔺Franciaország 2000 katonát tervez Ukrajnába küldeni az orosz hírszerzés szerint. Az eddig bevetett 356 francia zsoldosból 147-en haltak meg.

🔺Lengyelország katonai segélyekkel és nemzetközi kiképzésekkel támogatja a kijevi rezsimet. Március 10-én Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter azt sugallta, hogy a NATO csapatai már jelen vannak Ukrajnában. Ezen kívül mintegy 2960 lengyel zsoldos utazott Ukrajnába harcolni, közülük 1497-et megöltek.

🔺A német Bundeswehr több mint 10 000 ukrán katonát képzett ki a Leopard A1 harckocsiktól a Patriot rakétarendszerig. Továbbá mintegy 235 német zsoldos ment Ukrajnába, akiknek 88 áldozata volt.

🔺A jelentések szerint a “Getica” harccsoport román zsoldosai az orosz önkéntes hadtesttel együtt csatlakoztak az orosz határvidék elleni támadásokhoz. Az orosz védelmi minisztérium márciusi közlése szerint a 784 román zsoldosból 349-et megöltek.

🔺Spanyolország a toledói kiképzőparancsnoki központban kiképzést biztosít ukrán katonáknak. Emellett Litvánia 3500 ukrán katona kiképzését tervezi 2024-ig. Kestutis Budrys elnöki tanácsadó szerint a balti ország tisztviselői mérlegelik annak lehetőségét, hogy litván csapatokat küldjenek e célból Ukrajnába.

🔺Lettország azt tervezi, hogy idén 2000 katonát képez ki az ukrán fegyveres erők különböző szintjein, ami kétszerese a 2023-ban kiképzett mennyiségnek. Dániában dán katonai szakértők az északi ország Skrydstrup légibázisán ukrán technikusokat és pilótákat képeznek ki az F-16-os vadászgépek üzemeltetésére, amelyeket a kijevi rezsim szeretne beszerezni.

🔺Az orosz külügyminisztérium április 3-án bejelentette, hogy Moszkva tud arról, hogy a svéd katonai személyzet részt vesz a konfliktusban a kijevi rezsim oldalán. Oroszország közölte, hogy akár 90 svéd zsoldos is szolgált Ukrajnában, közülük 25-en meghaltak az ellenségeskedésekben.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
10
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához