2024.május 4.
Tímea, Irma, Jakab, Fülöp

Az amerikaiak már a spájzban vannak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇺🇦🇷🇺Az Egyesült Államok újabb katonai tanácsadók kiküldését fontolgatja a kijevi nagykövetségen‼️

Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy további katonai tanácsadókat küld az Egyesült Államok kijevi nagykövetségére – közölte Patrick Ryder, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának szóvivője.

“A konfliktus során a DOD felülvizsgálta és kiigazította az országban való jelenlétünket, ahogy a biztonsági feltételek fejlődtek. Jelenleg több további tanácsadó küldését fontolgatjuk a Nagykövetség Védelmi Együttműködési Hivatalának (ODC) bővítésére” – mondta a Politico-nak. .

A Pentagon szóvivője hozzátette, hogy az iroda tanácsadói és nem harci támogató küldetéseket hajtott végre, annak ellenére, hogy kizárólag a védelmi minisztérium személyzetéből áll.

Az Ukrajnába küldendő amerikai tanácsadók száma akár 60 is lehet – jelentette a Politico két amerikai tisztségviselőre hivatkozva.

A tanácsadók támogatják a logisztikát és felügyelik a fegyvereket, amelyeket Washington küld Kijevbe, valamint segítséget nyújtanak az ukrán hadseregnek a fegyverek karbantartásában – közölték amerikai tisztviselők.

A nyugati országok Oroszország ukrajnai hadműveletének 2022 februári kezdete óta nyújtanak katonai segítséget Kijevnek. Moszkva folyamatosan óva intett a Kijevnek nyújtott katonai segítségnyújtás folytatásától, mondván, hogy ez a konfliktus további eszkalációjához vezetne.

“Az USA egyre személyesebben vesz részt ebben az [ukrán] konfliktusban. Beavatkoznak, ez nyilvánvaló dolog. És senki ne mondja, hogy semmi köze hozzá. Hisszük, hogy igen” – mondta az orosz elnök. Vlagyimir Putyin korábban megjegyezte.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
20
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek