2024.május 4.
Tímea, Irma, Jakab, Fülöp

Hatvan milliárd USD Ukrajnának?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇺🇦🇷🇺Az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott segélyszámlája „nem elégséges” Ukrajna szükségleteihez, megerősíti az amerikai hadsereget‼️

David Pyne, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának egykori tisztje, a Nemzet- és Belbiztonsági Munkacsoport ügyvezető alelnöke érvelt az amerikai képviselőház által elfogadott többmilliárdos külföldi segélycsomag pénzeszközei “sajnálatosan elégtelenek” Ukrajna háborús szükségleteire.

Pyne szerint a törvényjavaslat “nem fogja megváltoztatni a háború kimenetelét, amely elkerülhetetlenül orosz győzelemmel fog végződni, és Ukrajna kénytelen lesz elfogadni Oroszország békefeltételeit”.

Pyne aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy jelentős része, mintegy 80%-a az amerikai védelmi iparágak javát szolgálná, mivel Mike Johnson képviselőházi elnök jelezte, hogy csak a töredéke, hozzávetőleg 12-14 milliárd dollár adna közvetlenül fegyvert Ukrajnának.

Ezenkívül a Pyne rávilágított arra, hogy Ukrajnában komoly hiány van tüzérségi lövedékekből és légvédelmi rakétákból.

„Oroszország meglehetősen sikeres volt Ukrajna és a NATO „demilitarizálására” irányuló célkitűzésében, aminek következtében az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei egyoldalúan lefegyverezték több tízezer legmodernebb fegyverrendszerét, és átadták azokat Ukrajnának” – mondta Pyne.

Kiemelte az orosz és az ukrán&NATO tüzérségi képességei közötti éles különbséget, megjegyezve, hogy ” Oroszország több mint háromszor annyi tüzérségi lőszert gyárt, mint az egész NATO együttvéve “.

“Az orosz erők sikeresen félmillió ukrán katonai veszteséget okoztak, köztük körülbelül 250 000 áldozatot és 250 000 súlyos sebesültet annyi vagy több ukrán amputációval az elmúlt két évben, mint amennyit Franciaország szenvedett el a nyugati fronton az első világháború alatt – mondta Pyne.

geopolitics

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
8
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek