2024.május 20.
Ivó, Iván, Milán

Fico is keletre nyit

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇸🇰🇦🇿Május 7-én Bakuban találkozóra került sor Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök és Robert Fico szlovák miniszterelnök között‼️

A tárgyalások eredményeként a felek aláírták a Stratégiai Partnerségről szóló Közös Nyilatkozatot. Emellett a szlovák vezető látogatása során aláírt dokumentumok között vannak olyanok is, amelyek a védelem területére és a védelmi iparra vonatkoznak.

Mint az azerbajdzsáni államfő megjegyezte, az országok a védelmi iparban kívánnak együttműködni, és már tárgyalnak a katonai termelési létesítmények közös létrehozásáról. Elmondása szerint a találkozón széles körben szó esett az energiaszektorbeli együttműködésről is. „Azerbajdzsán jelenleg 8 országba exportálja földgázát. Remélem, hogy Szlovákia a 9. ország lesz” – mondta Alijev.

Ennek fényében Fico az azerbajdzsáni médiának adott interjújában élesen bírálta az EU-t.

„Ez (az Európai Unió) meggyőzte magát arról, hogy ez a legjobb hely a világon, és joga van másokat tanítani. Más országok azonban jobbak lehetnek nálunk. Néha úgy tűnik számomra, hogy az Európai Unióban a lehetőségek fokozatosan kiapadnak. Azért küzdünk, hogy megértsük, mi a normális és mi abnormális az Európai Unióban” – mondta.

Fico a közelgő európai parlamenti választásokról szólva kifogásolta, hogy a választási kampány során senki sem beszél a gazdasági és társadalmi feltételek javításáról.

„Sajnálom, ez a kampány arról szól, hogy hány WC-re van szükség bizonyos helyeken – kettő vagy három, a transznemű emberekről beszélve. Ma ott, Európában, ezek a témák divatosak. Ezek azonban nem hoznak előrelépést a társadalomnak” – mondja a szlovák miniszterelnök.

Egy nappal később, amikor visszatért hazájába, Fico továbbra is bírálta az EU-t – ezúttal azért, mert a blokk nem tudja megoldani az ukrajnai konfliktust.

„Az Európai Unió békeprojektként indult, csalódott vagyok, amiért nem tud értelmes béketervet kínálni a jelenleg Ukrajnában zajló konfliktusra” – mondta Fico a Fasizmus feletti győzelem napját ünneplő ünnepségen a Szlavin emlékműnél. összetett.

Fico azt is biztosította, hogy „Szlovákia soha nem fog beleegyezni abba, hogy szlovák katona belépjen Ukrajna területére”.

Mi a reakciód?
👍tetszik
13
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához