2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Hedge fund egymilliárdot tesz fel Németország gazdasági hanyatlására

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐💲🇩🇪A Qube Research & Technologies Ltd.-hez hasonló fedezeti alapok a részvénypiacra fogadnak – emelkedő és csökkenő árfolyamokra.

Ez utóbbi, úgynevezett shortolás, egyfajta “tisztító funkciót” is betölt, hogy korrigálja a rosszul teljesítő vállalatok részvényárfolyamát. Nem jó jel, ha egy egész gazdaságot vesznek célba az ilyen eladók.

A fedezeti alap azonban több mint 1 milliárd dolláros short tétet halmozott fel a német vállalatok ellen, mivel a globális kereslet lassul Európa legnagyobb gazdaságában

A fedezeti alap, amely tavaly mintegy 11 milliárd dollárt kezelt, az elmúlt két hétben növelte tőzsdei tétjeit olyan vállalatok ellen is, mint az autógyártó Volkswagen, beleértve egy 131,8 millió dolláros rövid pozíció bejelentését a Deutsche Bank AG ellen – derül ki a Bloomberg tőzsdei hálózat által megszerzett szabályozási adatokból.

Az olyan fedezeti alapok, mint a Qube Research & Technologies üzletet csináltak abból, hogy shortolásokkal a gyengélkedő vállalatok árfolyamveszteségére fogadnak – most az alap Németország ellen tesz fel sok pénzt. Nem ok nélkül: a német gazdaság gyengélkedik, strukturális és gazdaságpolitikai hátrányok miatt a szövetségi köztársaság a világ egyik legrosszabbul teljesítő gazdasága. “Sok német vállalat szenved az energiaválság, a zsugorodó hazai gazdaság, az Európai Unión kívüli gyengébb export és az emelkedő kamatok kombinációjától” – írja a Bloomberg.

Forrás:apollo-news.net

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Egy válasz

  1. Amíg a szocizöld mafia marad kormányon mindenki biztos lehet a német gazdaság hanyatlásában.
    Hiszen erre a feladatra válsztották ki öket “világmegváltó” milliárdos fönökeik.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához