2024.április 20.
Tivadar, Tihamér, Töhötöm

Így reagáltak nyugaton a magyar vétóra

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
20210921crude oil barrel illusztracio koolaj3

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A De Dagelijkse Standaard nevű holland internetes hírportál beszámolót tett közzé a hírről, hogy Magyarország nem hajlandó abban a formában beleegyezni az Oroszországgal szembeni olajembergót is tartalmazó hatodik szankciós csomagba, amilyen formában azt eredetileg tervezték. A cikk komoly visszhangot keltett a Németalföldön, az ottani mentalitáshoz híven többet támadták hazánkat, de számos támogató, pozitív vélemény is érkezett. Nyugaton is van még remény!

A dagelijksestandaard.nl beszámolt róla, hogy a nyugati uniós országok óriási nyomása ellenére Magyarország továbbra is kitart, és elutasítja az Oroszországból érkező kőolaj teljes embargóját. A cikk születése óta megszületett a kompromisszum, aminek értelmében a vezetéken keresztüli olajimport továbbra sem szűnik meg. Ez pedig mind Magyarország, mind Szlovákia és mind Csehország számára megnyugtató hír, ugyanis ezen országoknak nagyon nagy a kitettsége, amelyet nem lehet más csatornákon keresztül helyettesíteni.

A magyarellenes holland baloldal reakciói

A szankciós tervezet elleni jogos tiltakozás bejelentését követően külföldön is óraműpontossággal érkeztek meg a balliberális oldalról érkező felháborodások. Ruben Brekelmans, a VVD nevű holland liberális párt parlamenti képviselője szerint „nagyon frusztráló és rossz, hogy Magyarország most túszul ejti Európát”, mondta ezt azért, mert Magyarország mást gondol bizonyos kérdésekről, mint ő maga.

Kati Piri holland munkáspárti képviselő hasonló véleményen volt, mint liberális kollégája. Ő már hosszú ideje követeli, hogy Oroszországgal szemben minden lehetséges módon lépjen fel az Unió.

A baloldali politikus többek között olyan intézkedéseket is kívánatosnak tartana, amelyek elsősorban az EU polgárainak kárára mennének, mintsem bárki hasznára.

Sjoerd Sjoerdsma D66-os képviselő és Ahmed Aarad, az Ongehoord Nieuws műsorvezetője úgy gondolta, hogy a döntést Magyarország nélkül kell meghozni.

Utóbbi egészen odáig ment, hogy azt javasolta, a Bizottság hazánk szavazata nélkül fogadja el a szankciós csomagot.

Azonban, mint arra a Twitterére érkezett hozzászólásokban is felhívták a figyelmét, a vétójog miatt ez eleve lehetetlen lett volna.

„Bárcsak több olyan országvezető lenne, aki kiáll a nemzeti érdekekért!”

A baloldali politikusokkal ellentétben az átlagemberek szintjén sokkal többen vannak, akik reálisan gondolkodtak, belátták a teljes bojkott károsságát, és támogatásukról biztosították Magyarországot.

Volt olyan hozzászóló, aki arról írt, hogy szerinte Orbán helyesen cselekedett, amikor nemet mondott Ursula von der Leyen és a Bizottság káros javaslatára.

„Tényleg azt hiszik, hogy Orbán hagyja, hogy az országa a vesztébe rohanjon, csak hogy a brüsszeli bürokraták és kiskirályok kedvében járjon? Természetesen nem. Vesszenek az elitisták és a nevetséges diktátumaik!”

– tette hozzá.

Más arról írt, hogy szerencse, hogy van még olyan vezető, aki kiáll a hazájáért, ellenben mint Ruttéval, aki a sajátján kívül minden országért hajlandó kiállni. Egy kommentelő pedig úgy értékelte a helyzetet, hogy pánikba estek a baloldali politikusok, mert nem tudják hova tenni, hogy valaki a saját nemzetének érdekeit az EU baloldali vezetésének érdekei felé helyezi.

A jelek szerint még nyugaton sincsen minden veszve, létezik még normális gondolkodás és sokan vannak, akik a nemzetállami érdekeket tartják elsődlegesen szemük előtt a baloldali agendát folytató nemzetellenes politikus terveivel szemben.

 

 

Kiemelt képünk forrása: Origo

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Az az igazság, hogy az oroszoknak mindegy kinek adják el az olajat. Az olajukra egyébként máris találtak vevőt keleten. Az oroszok eddig szerettek volna Európához tartozni, de fokozatosan kiábrándultak Európából, és az Európai Unió mindent megtett azért, hogy ez így legyen. Egyébként az Európai Unió minden normális embert taszít azzal a liberális arroganciával amely a -lényegében meg sem választott- vezetőit jellemzi. Az eddigi szankciók mind jót tettek az orosz gazdasággal. A mezőgazdaságuk fejlődött, búzából és számos terményből önellátóak lettek, a hazai termékek köre bővült. Az olajembargó kizárólag az európaiakat sújtja. A McDonalds kivonulása az egészséges táplálkozást segíti elő, a luxusmárkákra túl nagy szükség nincsen. Reebok és más cipőmárkák kivonulása vagy a kínaiaknak a lehetőségét növeli, vagy új cipőgyárak épülnek a Volga partján.
    Orbán Viktornak az álláspontja semleges. Nem a mi háborúnk, egyik félnek se rohanunk segíteni. Nem szállítunk fegyvert, nem avatkozunk bele. Semlegesség? Ez már sok a “barátainknak” mivel sikerült a finneket szerződésszegésre rávenni (aláírták az örök semlegességet Oroszországgal) és a svédek is feladják a semlegességüket. Teljesen ostoba lépés mind a kettő féltől.
    Nos mi pedig megvesszük az olajat, mert ez a magyar érdek, és tudjuk, hogy a béke nem az olajembargóval lesz elérhető. Sőt az olajembargóval a saját jólétünk lerombolásán kívül semmi sem elérhető.
    Ideje lenne kilépni abból az unióból amelynek a vezetői ennyire rövidlátóak és ennyire erőszakosak velünk.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek