2024.április 24.
György, Fidél, Debóra

Káoszt és felfordulást okozott az antifa a Republikánus párt tüntetésén

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ezgif.com gif maker 1 copy 2

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A beszámolók szerint az erőforráshiánnyal küszködő portlandi rendőrség csak 20 perccel azután reagált, miután a feltehetőleg az antifához tartozó személyek megtámadtak egy szombati kampányrendezvényt a rendőrkapitányság közelében, Portland belvárosában.

Mire a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, a fekete ruhát viselő támadók már elmenekültek. Az antifa feltételezett tagjai füstgránátokkal, festékkel töltött léggömbökkel és tűzijátékokkal dobálták a békés jobboldali tüntetőket – közölte a helyi rendőrség. A támadásban két személy sérült meg, írja a New York Post.

A Stan Pulliam republikánus kormányzójelöltet támogató rendezvény félbeszakadt az erőszakos „ellentüntetés” következtében. Jelzésértékű, hogy a kormányzójelölt programjában kiemelt szerep jut a rendőrség finanszírozásának.

„Ez történik, ha egy republikánus rendezvényt mer tartani Portlandben, hogy a rendőrségünk finanszírozásáról beszéljen. Megjelenik az Antifa” – írta ki Twitterére Pulliam, illetve felvételeket közölt az incidensről. A kormányzójelölt kiemelte, hogy a rendőrség a pénzügyi forrásainak elakadása következtében nem tudott időben megjelenni, hogy megvédje a republikánusok szólásszabadsághoz való jogát.

Az incidens után a médiának nyilatkozva Pulliam azt mondta, hogy amit ő és támogatói átéltek, azt a portlandi lakosoknak szinte minden nap át kell élniük.

A republikánus jelölt kiemelte, hogy Portlandben az 1970-es években 30 rendőr jutott 100000 lakosra, ám ezzel szemben napjainkban ugyanennyi polgárra mindössze 8 rendfenntartó jut.

„És csodálkozunk, hogy miért történik ennyi erőszak és pusztítás az utcáinkon” – tette hozzá a szomorú statisztikához.

A portlandi rendőrség közleménye megerősítette, hogy miközben egy őrmester megkezdte a helyszín megfigyelését és a rendelkezésre álló erőforrások összegyűjtését, mindössze néhány rendőr állt rendelkezésre a körzetben.

Az incidens napján a rendőrfőkapitányság közleményt adott ki, amelyben a péntekről szombatra virradó éjszakát „jelentős eseményekkel teli, rendkívül zsúfolt estének” nevezte, amely megterhelte erőforrásaikat. Az éjszaka folyamán öt lövöldözés, három súlyos baleset és egy mentőautólopás történt 12 óra leforgása alatt.

A rendfenntartó erők alacsony létszáma miatt a 911-et hívó portlandi lakosok gyakran órákig várakoznak az esti csúcsidőben, a rendőrség pedig kénytelen a bejelentéseket súlyosságuk alapján rangsorolni.

Az esettel kapcsolatban mind a portlandi rendőrséget, mind a demokrata polgármester, Ted Wheeler hivatalát megkeresték, de egyik fél sem válaszolt a megkeresésekre.

 

 

Kiemelt képünkön a republikánus gyűlést megtámadó antifák. Fotó: Stan Pulliam kormányzójelölt kampánya

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához