2024.május 9.
Mihály, Győző

Az olajipar nagyon jól járt a háborúval – Dr. Tóth Máté a HírTV képernyőjén

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
képernyőfotó 2022 04 29 17.26.02

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A HírTV Háború Ukrajnában című, az Oroszország és Ukrajna között több, mint két hónapja zajló konfliktust, illetve annak hatásait feldolgozó műsorának legújabb részében Dr. Tóth Máté energiajogász, ügyvéd, a Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottságának vezetője vendégeskedett. A tényt, hogy Ukrajna elismerte, érdekelt az orosz gáz Európa felé történő szállításban, a szakjogász úgy értelmezte, hogy az ukrán felismerés végre utolérte a valóságot, miután korábban hosszú időn keresztül az orosz energiaimport leállítását követelte az Uniótól.

Dr. Tóth Máté a műsor második felétől volt látható a képernyőn, és beszélt többek között a hétéves csúcsot döntő olajárakról, ennek pénzpiaci következményeiről, és elmondta:

Az olajipar nagyon jól járt mind a tavaly kezdődő energiaválsággal, mind az orosz-ukrán háborúval.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a nagy energiavállalatok, mint például a brit Shell politikai állást is foglalt, a nyugati sztenderdeknek megfelelően Ukrajna pártján.

A műsorban szó esett még többek között arról, hogy a nagy nemzetközi felháborodás és sajtóhadjárat ellenére mind az Egyesült Államok, mind Nagy-Britannia továbbra is vásárolja az Oroszország által kitermelt olajat, illetve arról, hogy a rubel-alapú elszámolás hogyan érintette a piacokat és a politikát. Mint ismert, Lengyelország és Bulgária nem hajlandó Moszkva feltételeit teljesíteni, azonban a tranzitmennyiségeket mindenképpen át kell engedniük az országaikon átfutó vezetékeken. Dr. Tóth Máté elmondta, hogy adott esetben, ha Bulgária teljesíti fizetési kötelezettségeit, akár napon belül is helyre lehet állítani az ország földgázellátását.

A teljes adás az alábbiakban tekinthető meg, Dr. Tóth Máté energiajogász a műsor második felében, 21:00-tól látható:

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek