2024.április 18.
Andrea, Ilma, Apolló, Aladár

Közlemény: A nagy szolgáltatók se legyenek sérthetetlenek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
tothmate

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottsága szerint erősebb jogszabályi védelemre számíthatnak a gyermekkorú fogyasztók miután az Igazságügyi Minisztérium által szervezett Fogyasztóvédelmi Kerekasztal hétfőn felállította a Gyermekvédelmi, valamint Közérdekű Keresetindítással kapcsolatos munkacsoportokat.

A Budapest Bizottság támogatja, hogy az online platformoknak kötelező legyen az életkorra vonatkozó kockázatbecslés és a szülői felügyeleti jog terjedjen ki a gyermekkorúak online ügyleti döntéseire. Jelenleg több platform megtéveszti a szülőket a gyermek online aktivitásáról, dr. Tóth Máté szabályozási jogász szerint ez változhat az új munkacsoportnak köszönhetően. Így az online platformok csak olyan típusú tartalmat jeleníthetnek meg gyermekek számára, amit a szülők előzetesen a platform számára engedélyeztek. Elkerülhetővé válik, hogy óvodás korú gyermek a szülő tudta nélkül trágár beszéddel vagy szexuális propagandával találkozzon az online térben.

A Közérdekű Keresetindítással kapcsolatos munkacsoport szakértői vizsgálata véget vethet a még a Horn-kormány(!) által teremtett visszás helyzetnek, hogy a fogyasztóvédelmi perek elé polgári eljárási törvényeink több akadályt gördítenek, mint az EU más tagállamaiban. Dr. Tóth Máté elmondta, az eljárásjogi könnyítések (pl. ügyvédkényszer eltörlése) után a Ryanair-féle cégeket a fogyasztók a bíróság előtt olcsóbban és egyszerűbben számoltathatják el a repjegyekkel kapcsolatos jogsértésekért.

Forrás: mti.hu OS

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához