2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Párizs sötétben és rettegésben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
parizs abc

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Párizs külső kerületeiben már a közvilágítást is lekapcsolták – így próbálnak spórolni a villamos energiával a franciák – jelentette egy néhány napig épp a francia fővárosban tartózkodó olvasónk. Gábor szerint mégsem ez a legnagyobb probléma turisták számára korábban egyik legnépszerűbb európai világvárosban. “Mindent elleptek a bevándorlók, már a belváros is tele van a sátraikkal, és az elmúlt napok eseményei is mutatják, veszélyesek is lehetnek” – mondta olvasónk. Hozzátette, óriási a rendőri és katonai jelenlét a városban, így próbálják fenntartani, már amennyire tudják, a közbiztonságot. 

Olvasónk, Gábor küldte a fenti videót. “Párizs este” megjegyzéssel pénteken este. A felvételen a koromsötétben csak itt-ott villan fel némi fény.

A szállásunk a belváros közelében van, de még itt sincs mindenhol közvilágítás. Az autóbuszon ülve figyeltem, hogy csak ott égnek fények, ahol a busz is jár, a kisebb utcákban koromsötét van, lekapcsolták a közvilágítást

– mondta.

A villamos energiával a franciák úgy igyekeznek spórolni, hogy a fővárosban csak a frekventált részeken kapcsolják fel a kandelábereket. A külső kerületekben nem.

Az energiaválságra való reagálásként Emmanuel Macron 10 százalékos fogyasztáscsökkentést tűzött ki célul. A spórolás jegyében Párizs polgármestere, Anne Hidalgo már szeptember végén bejelentette, hogy spórolnak, ahol tudnak. Éjfél előtt negyed órával sötétbe borul a város, nemcsak az önkormányzati épületek, hanem olyan ikonikus épületek világítását is lekapcsolják 23:45-kor, mint az Eiffel torony.

Továbbá döntöttek arról is, hogy a fűtési szezon kezdetét is kitolják egy hónappal és október közepe helyett csak november közepén melegszenek majd fel a radiátorok. Szeptember végén a polgármester azonban az embereket még azzal nyugtatta, hogy a közvilágítás és a Szajna folyó felett átívelő hidak díszes kivilágítása marad.

Olvasónk, Gábor egész hétvégén azt tapasztalta, hogy a közvilágítás is csak korlátozottan működik. Tény, Franciaországban egyre nagyobb problémákat okoz az energiaválság. Az energiaárak a többszörösére nőttek. Macron már szeptember elején spórolásra kérte a franciákat és bár igyekeznek felgyorsítani a megújuló energiaforrásokra való átállást ez a jelen helyzetben fennálló nehézségeket nem enyhíti. Emmanuel Macron a minap olyan kijelentést tett, ami meglepő eddigi globalista, együttműködő álláspontjához képest. A francia elnök az amerikaiaknak és a norvégoknak is beszólt, mondván, “az nem barátság, ha négyszeres áron lehet tőletek megvenni a gázt”.

Brutális gyermekgyilkosság, késes támadó a Moulin Rouge-nál

Közben olvasónk szerint messze nem csak az energiaválság okoz problémát a francia fővárosban. Bár a migráció Franciaországban eddig is élesen jelen volt, Gábor szerint a helyzet fokozódott.

Rengeteg az afrikai hajléktalan. A frekventált belvárosi részeken is ott vannak a sátraik. A közbiztonságot úgy igyekeznek fenntartani, hogy minden turistalátványosságnál katonák és rendőrük őrködnek

– fogalmazott.

Hozzátette, a bevándorlók között veszélyes emberek is vannak. Olvasónk véleménye szerint szemmel látható többeken, hogy be vannak állva – kábítószert fogyasztottak – náluk nincs normális kontroll.

Koszosan, ápolatlanul fetrengenek az utcákon és vegzálják a járókelőket

– mondta Gábor.

A legnagyobb probléma az véleménye szerint, hogy nem csak idegesítőek, hanem potenciálisan veszélyesek. Felidézte, hogy a minap egy bedrogozott migráns ollóval hadonászva futott a tömegbe a Moulin Rouge előtt.  De ennél borzalmasabb dolog is történt a közelmúltban: világszerte felháborodást okozott a 12 éves Lola halála.

A francia kislányt egy Algériából bevándorolt migráns kínozta, majd ölte meg. A kislány maradványait egy bőröndben találták meg Párizs 19. kerületében. A gyermek kezeit, lábait összekötözték, megkínozták, majd elvágták a torkát.

A hatóságok egy algériai származású nőt gyanúsítanak a kegyetlen gyermekgyilkossággal. A nő 2016-ban legálisan, diákvízummal érkezett Franciaországba. A közbiztonság már régóta rendkívül törékeny Európa egyik világvárosában és ezt már nem is titkolják. Olvasónk elmondása szerint minden turista látványosságot rendőrök és katonák őriznek. A Moulin Rouge-nál két perccel azután a helyszínen voltak, ahogy villant az olló.

Forrás:Pesti Srácok,Vezető kép: nbcnews/archív

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához