2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Új magyar taggal bővült Soros György legfontosabb külügyi szervezete

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
magyar tag

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Új magyar taggal, Kalotai Péterrel bővült Soros legfontosabb külügyekkel foglalkozó szervezete, a European Council on Foreign Relation, azaz a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (a továbbiakban: ECFR). Kalotai nem csak a külügyi agytröszt fontos tagja, hanem 2021 óta Európai Újjáépítési és Beruházási Bank(EBDR) igazgató-helyettese is.

Mi is a European Council on Foreign Relations (ECFR)? Az ECFR az első páneurópai külpolitikai lobbiszervezet és agytröszt, amely 2007-ben alakult meg Londonban. Soros György amerikai milliárdos és a fizetett lobbistája, az osztrák Gerald Knaus közösen vettek részt az ECFR megalapításában.

Az egyik alapítószervezet Soros alapítványa, az Open Society Foundations (OSF) volt. A két szervezet között összefonódást tökéletesen jelzi az a tény, hogy OSF jelenlegi elnöke, a brit Mark Malloch-Brown szintén tagja az ECFR-nek.

Az ECFR igazgatója és egy másik társalapítója az a brit Mark Leonard, aki Soros György üzenőfalaként működő Project Syndicate munkatársa. 1998-2004 között a londoni Centre forEuropean Reform vezetője volt, majd pedig a Tony Blair akkori miniszterelnök védnöksége alatt az 1998-ban létrehozott Foreign Policy Centre igazgatójaként tevékenykedett. A 2003-ban a Soros által támogatott GermanMarshall Fund (GMF) transzatlanti ösztöndíjasa volt Washingtonban.

A külpolitikai agytröszt székhelye Berlinben található, de az ECFR irodákat tart fenn a német főváros mellett Londonban, Madridban, Párizsban, Rómában, Szófiában és Varsóban is.

A magyar tagok között az George és Alex Soros mellett megtalálható a korábbi miniszterelnök, Bajnai Gordon, Szigetvári Viktor, aki az Együtt nevű, azóta megszűnt párt miniszterelnök-jelöltje volt 2018-ban, és Ficsor Ádám, aki előbb Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökeként, majd Bajnai titkosszolgálati minisztereként dolgozott, és a tavalyi baloldali kampányfinanszírozási botrány fő érintettjének, a Datadatnakaz alapítója. De az ECFR tagja a botrány főszereplője, Korányi Dávid is.

Új magyar a hálózatban?

A régi magyar tagok mellett az elmúlt időszakban feltűnt egy új magyar tag, Kalotai Péter is, akinek életútja igencsak hasonló Korányi Dávidéhoz, vagy épp Karácsony 526 millió forintos botrányába került Tordai Csabáéhoz.

Kalotai LinkedIn oldaláról kiderül, hogy amellett, hogy fontos tisztviselő Soros külügyi szervezetében, vállalati stratégiai igazgató-helyettes az Európai Újjáépítési és Beruházási Banknál. A bank jelentőségét jól mutatja, hogy 69 ország, valamint az Európai Unió és az Európai Beruházási Bank is részvényese és komoly befolyása van az európai és tagállami pénzügyi folyamatokra. Kalotai Brüsszelben állomásozik, így jó eséllyel fontos szerepet tölt be ebben a viszonyrendszerben.

kep 212

Kalotai pályafutását a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idejénkezdte. 2004-től a Külügyminisztériumban töltött be különböző pozíciókat, jogi tanácsadó volt, majd 2007-től előbb a Londoni Magyar Nagykövetségen, később az Amerikai Egyesült Államok Magyar Nagykövetségén is dolgozott.

kep 213

Ezután a Brunswick nevű tanácsadó multinál folytatta tovább a karrierjét és 2019-ben került a nemzetközi bankhoz.

Miközben építette a nemzetközi politikai és gazdasági életútját is, Korányihoz hasonlóan a globalista háttérhatalomban isgyűjtötte a hátszelet magának. Kalotai is ösztöndíjas volt a szintén Soroshoz köthető Atlantic Council-ben. Emlékezetes, hogy Korányi Dávid, a tavalyi választási kampányban elhíresült Action for Democracy alapítója is energiadiplomáciai főmunkatársként szerepel az agytröszt honlapján, így itt is összeér a két baloldali világpolgár életútja. Kalotai tanult a Soros György által is látogatott London School of Economics egyetemen is.

kep 214

Kalotai Péter életútja jól mutatja, hogy a globalista hálózat nem ok nélkül épít civil birodalmában embereket, azokkal mindig célja van, és használni igazán csak fontos pozíciókba juttatva tudja őket. És ott szokta is. Erre módja van Kalotaiesetében is, hiszen az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankélén komoly befolyással rendelkezik különösen a kelet-közép-európai pénzügyi folyamatok tekintetében.

Üzleti vezetőket képez a sokszínűségre

Az ifjú bankvezér az elmúlt években részt vett a beszédes nevű, Európai Sokszínűségi Charta által szervezett vezetőképző mentorprogramjában, mint a program egyik mentora.

kep 215

A leírás szerint a charta célja „a szemléletformálás, a szervezetek vezetőinek elkötelezése és támogatása a szervezeti sokszínűség megvalósításában, egyúttal inspiráció is a humán erőforrás menedzsment fejlesztésére, újragondolására. Az Európai Sokszínűségi Karta tagsága lehetőséget biztosít az országok között a jógyakorlatok megismerésére és megosztására, valamint az Európai Unió Sokszínűségi Hónapom való részvételre is.”

kep 216

A Charta aláírói között megtalálható valamennyi nagy amerikai és európai multinacionális vállalat hazai leányvállalata a BlackRock-tól, az ALDI-n keresztül, az Erste, a Bosch, Tesco, Telekom és a sort hosszasan lehetne folytatni.

Forrás:Tűzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Ezek a felsorolt egyedek nem magyarok. Csak innen származnak – sajnos – mint a gátlástalan spekuláns és embergyülölö Soros.
    Magyar ember csak az, aki hazájáért, hazája érdekében dolgozik, azt támogatja és nem ideológiai “agytrösztöket” és internacionalista komenista szervezeteket képvisel.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához