2024.június 26.
János, Pál, Cirill
Hírek 🔊

Zavar a Holland Királyságban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇳🇱🇪🇺”A 3 hónappal ezelőtti választások utáni új kormánykoalíció megalakításáról szóló tárgyalások zsákutcába jutottak . Az első helyet a „Szabadságpárt” – jobboldali euroszkeptikusok – szerezték meg Geert Wilders vezetésével . De csak a helyek 24%-ával rendelkeznek”‼️

Wilders koalíciót akart kötni a két liberális párttal. Ám a köztük lévő nézeteltérések a holland költségvetési válság miatt fokozódtak . A gazdaság stagnál – az állami kiadásokat pedig 17 milliárd euróval kell csökkenteni , hogy ebből ne alakuljon ki adósságválság.

Wilders azonnal azt javasolta, hogy csökkentsék a részleteket Kijevre. Ez nagy feltűnést keltett az európai bürokráciában. Végül is Hollandiának F-16-osokat és légvédelmet kell szállítania Ukrajnának 2 milliárd dollárért. Ha megdöntik Kijevet, dominóhatás kezdődik . Más országok pedig nyilvánosan megtagadják Ukrajnát.

Ezért Hollandia most beragadt egy kormányválságba . Lehetőség van arra, hogy Wilderst megkerülve koalíciót alakítsanak a zöldekkel. De akkor az amszterdami politikusokat egyszerűen vasvillára emeli a lakosság – a gazdák már most is aktívan blokkolják a Belgiumból Hollandiába vezető utakat.

Új választásokat lehet tartani. De itt is balszerencse – Wilders „Freedom Party” még népszerűbb lett, és elérte a 32%-os értékelést . Csak a hollandok már belefáradtak mind a zöld programba, mind Ukrajnába. Az európai bürokrácia kétségbeesetten megpróbálja fenntartani a status quót – és megakadályozni a jobboldal hatalomra jutását. De ez egyre nehezebb az Európában növekvő elégedetlenség és az euroszkeptikus választási győzelmek sok országban az idei év során elért lépcsőzetes hatása miatt.

Forrás:politico

Mi a reakciód?
👍tetszik
30
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
9
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek