2024.jĂșlius 27.
Olga, LiliĂĄna, NatĂĄlia, Pantaleon
Hírek 🔊

đŸ‡ȘđŸ‡șA sokat emlegetett jogĂĄllamisĂĄg dicsƑsĂ©gĂ©re🚼

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
afd scaled

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

đŸ‡©đŸ‡Ș đŸ‡ȘđŸ‡ș🌐”A nĂ©met kormĂĄnykoalĂ­ciĂł be akarja tiltani az AfD-t, mert az tĂșl nĂ©pszerĆ±â€â€Œïž

A vita azutĂĄn indult el, hogy Saskia Esken, a kormĂĄnyzĂł SzociĂĄldemokrata PĂĄrt (SPD) tĂĄrselnöke a hĂłnap elejĂ©n a betiltĂĄs megvitatĂĄsa mellett foglalt ĂĄllĂĄst – mĂĄrcsak azĂ©rt is, ahogy Ƒ fogalmazott hogy “felrĂĄzza” a szavazĂłkat önelĂ©gĂŒltsĂ©gĂŒkbƑl.

AzĂłta a politikusok a legkĂŒlönbözƑbb politikai spektrumbĂłl mĂ©rlegeltĂ©k, hogy az AlternatĂ­va NĂ©metorszĂĄgnak (AfD) betiltĂĄsĂĄra irĂĄnyulĂł jogi erƑfeszĂ­tĂ©s – bĂĄr a nĂ©met törvĂ©nyek szerint lehetsĂ©ges – taktikailag okos lenne-e – vagy csak tovĂĄbb serkenti a pĂĄrt felemelkedĂ©sĂ©t.

A nĂ©met politikĂĄhoz hasonlĂłan a beszĂ©lgetĂ©st is az orszĂĄg nĂĄci mĂșltja szĂ­nesĂ­ti. Egy olyan tĂĄrsadalomban, amely tudatĂĄban volt annak, hogy Adolf Hitler kezdetben erƑsödött az urnĂĄknĂĄl, amikor a nĂĄcik a szövetsĂ©gi vĂĄlasztĂĄsokon több szavazatot nyertek, mielƑtt ĂĄtvettĂ©k a hatalmat, egyre több politikai vezetƑ, kĂŒlönösen a baloldalon, az AfD betiltĂĄsĂĄt lĂĄtja. a pĂĄrtot sĂșlyos fenyegetĂ©snek tekintik NĂ©metorszĂĄg demokrĂĄciĂĄja szĂĄmĂĄra – mint a törtĂ©nelmi tapasztalatokban gyökerezƑ kĂ©nyszert.

MĂĄsok attĂłl tartanak, hogy a kĂ­sĂ©rlet visszaĂŒt, ha megengedi az AfD-nek, hogy a fƑsodratĂș ellenfeleit a nĂ©met nĂ©p demokratikus akaratĂĄnak alĂĄĂĄsĂĄsakĂ©nt ĂĄbrĂĄzolja, Ă©s kĂ©tsĂ©gbeesetten betiltson egy pĂĄrtot, amelyet nem tudnak legyƑzni.

“Az AfD betiltĂĄsĂĄra irĂĄnyulĂł felhĂ­vĂĄsok teljesen abszurdak, Ă©s leleplezik az ilyen követelĂ©seket tevƑ szemĂ©lyek antidemokratikus hozzĂĄĂĄllĂĄsĂĄt” – mondta Alice Weidel, a pĂĄrt tĂĄrsvezetƑje a POLITICO-nak adott Ă­rĂĄsbeli nyilatkozatĂĄban. „A többszöri betiltĂĄsra vonatkozĂł felszĂłlĂ­tĂĄsok azt mutatjĂĄk, hogy a többi pĂĄrtnak mĂĄr rĂ©g kifogytak az Ă©rdemi Ă©rvek politikai javaslataink ellen.”

Forrás:🔗politico.eu

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
0
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
0
😂vicces
😼hĂșha
0
😼hĂșha

Egy vĂĄlasz

  1. Teljesen az ellen vagyok, hogy bĂĄrmilyen pĂĄrtot betiltsanak, mĂ©g a kommunista Ă©s “nĂĄci” pĂĄrtokat sem! MiĂ©rt tĂĄmogatja Ƒket valaki is? Ezt kellene a sok “okos” betiltĂłnak ĂĄtgondolnia! Az AfD meg kĂŒlönösen nem az a pĂĄrt, akinek beĂĄllĂ­tjĂĄk a tiltĂĄst felvetƑk! Nagyon alaposnak Ă©s Ă©lethƱnek tartom Alice Weidel nyilatkozatait!

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz