2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A kínai nukleáris akkumulátor feleslegessé teszi a mobiltelefon töltését

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇨🇳”A nukleáris akkumulátor állítólag teljesen ártalmatlan, és az akkumulátor forradalmával ér fel.”‼️

Egy pekingi cég most sorozatban akarja gyártani az első nukleáris akkumulátort a tömegpiacra. A Betavolt Technology az akkumulátorok forradalmáról beszél, amely teljesen új lehetőségeket nyit meg.

A centes érménél kisebb akkumulátor 50 évig képes állandó energiát termelni, és hamarosan piacra kerül. A cég állítása szerint a jövőben a kis drónok gyakorlatilag a végtelenségig a levegőben maradhatnának ilyen nukleáris akkumulátorokkal, a mobiltelefonokat pedig soha többé nem kellene feltölteni. A most bemutatott nukleáris akkumulátor azonban ehhez még nem biztosít elegendő energiát. Vannak még szabályozási akadályok is.

Mivel a nukleáris miniakkumulátorok teljesen ártalmatlanok, állítólag mikro-robotokban, orvosi eszközökben, implantátumokban, MEMS-rendszerekben, processzorokban és érzékelőkben is felhasználhatók.

Előnye, hogy a szélsőséges hideg és a magas hőmérséklet nem károsíthatja a radionuklid-akkumulátort. Emellett nem gyúlékony, és mindenekelőtt nem bocsát ki veszélyes nukleáris sugárzást. Az élettartam végén a nukleáris anyag teljesen elbomlott, így nem lehet probléma a nukleáris hulladékkal.

Az atomreaktorral ellentétben a radionuklid akkumulátor nem maghasadásból, hanem radioaktív bomlásból nyeri az energiát. A keletkező hőt elektromos energiává alakítják át.

Forrás:futurezone.at

Mi a reakciód?
👍tetszik
34
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
8
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához