2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

„Felelős vagy érte” 3. előadás

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Május 7-én, Győrben, Pöltl Ákos előadásával folytatódott a Védett Társadalom Alapítvány Gyermekvédelmi Kutatócsoportja és a Győri Evangélikus Egyház közreműködésével elindított Felelős vagy Érte! Gyermekvédelmi előadás-sorozat. 

Pölt Ákos a Pannon Egyetem Védelmi Oktatási és Kutatási Centrumának vezetője, az MCC Ifjúságkutató Intézet kutató-szakértője a net-és eszközfüggőség veszélyeire, gyerekekre gyakorolt káros hatására hívta fel a figyelmet. A szakértő szerint nem létezik gyermekkorban olyan, hogy tudatos internethasználat, mivel a gyermek érzelmileg és intellektuálisan még éretlen arra, hogy a világhálón feléje irányuló veszélyeket felismerje. Pölt Ákos hangsúlyozta, okos eszköz nem való gyerekszobába, illetve hogy gyermekként zéró időt szabadna interneten tölteni. Mivel ez utóbbi a mai világban egyelőre szinte kivitelezhetetlennek tűnik, ezért a szülőnek van óriási felelőssége abban, hogy határokat állítson fel, navigálja a gyermeket az online térben is, és soha ne hagyja őt felügyelet nélkül internethasználat közben. Az előadás végén az érdeklődő közönség által feltett kérdések mennyisége is jelezte, hogy mennyire fontos erről a témáról diskurzust folytatni és informálni a társadalmat.  

Május 22-én Szekeres Katalin, a Védett Társadalom Alapítvány Gyermekvédelmi Kutatócsoportjának vezetője, pedagógus, a gender ideológia gyakorlati működéséről tartja meg előadását. Őt a tavaszi félévben még két előadó követi a gyermekeket veszélyeztető témakörökben.

A RENDEZVÉNYEK TOVÁBBRA IS INGYENESEK, NEM KÖTÖTTEK REGISZTRÁCIÓHOZ SEM, ÉS NEM CSUPÁN A GYŐRIEKNEK SZÓLNAK!
 

Az előadások támogatása fontos, ezért bátorítunk mindenkit, hogy amennyiben teheti, segítse a Győri Evangélikus Egyházközséget és a Védett Társadalom Alapítványt adományaival. Ez az együttműködés kulcsfontosságú ahhoz, hogy folytathassuk ezt a fontos munkát, és támogathassuk a gyermekek biztonságát és boldogságát.

Szekeres Katalin

VDTA Gyermekvédelmi Kutatócsoportjának Vezetője

Mi a reakciód?
👍tetszik
4
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
4
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához